1 september 2020, door Jessica Hoeben

8 jaar Move4Mobile

8 jaar Move4Mobile, 55 medewerkers en 5 FD Gazellen prijzen. We blikken terug op een prachtige tijd waarin ontzettend veel is gebeurd. De tijd van de zolderkamer in Gramsbergen waar het allemaal begon, laten we inmiddels ver achter ons. We blikken terug op hoe de markt zich heeft ontwikkeld, waar Move4Mobile staat als organisatie en wat de toekomst ons gaat brengen. Oprichters en directieleden Robert Kosse, Jan Gerard Gerrits en Paul Fellinger, die twee jaar geleden aansloot bij Move4Mobile, vertellen over de afgelopen 8 jaar en hoe zij naar de toekomst kijken.

Geen dromen, wel ambities

Echt een droom was er eigenlijk nooit. Wel was er het streven het beter te doen dan andere bureaus, om écht van waarde te zijn voor klanten. Robert: “Het was meer een kwestie van ‘laten we eerst maar eens zorgen dat we er over 5 jaar nog zijn en dat we een bestaansrecht hebben’. Om het beter te doen is het essentieel om te doen wat je zegt, om flexibel en realistisch te zijn. Klanten willen geholpen worden en eigenlijk ook vooral ontzorgd. We denken dus altijd een stapje verder dan iemand anders doet.”

Van app bouwer naar mobile agency

Dit resulteerde erin dat Move4Mobile boven het niveau van ‘app bouwer’ uitsteeg; we positioneren ons nu anders dan we hiervoor deden. Robert: “Het belangrijkste is de switch van ‘ik moet een app’ naar ‘ik moet een oplossing die gebruikt wordt’. Daar zit ook echt onze toegevoegde waarde.” Aanvankelijk was er vooral kennis op het gebied van techniek, mobiele technieken en een klein beetje server en web.

“Je kunt niet ambitieus genoeg zijn als je weet dat je het kunt”

Jan Gerard: “Toen we begonnen, waren we bij het uitvoeren van projecten nog een klein radertje in het geheel. We zijn daarin enorm gegroeid. We ontwikkelen nu from scratch volledige ecosystemen, daarnaast hebben we zowel op procesgebied als op technisch gebied ontzettend veel geleerd. We stellen elk jaar doelen die onmogelijk lijken, qua omzet, groei en het winnen van prijzen. Elk jaar hadden we een paar doelen om te bereiken. Die werden steeds groter en we haalden ze ook elke keer. Je kunt niet ambitieus genoeg zijn als je weet dat je het kunt.”

Een beetje lef, opportunisme en het gewoon doen

Waar we nu staan heeft alles te maken met het verzamelen van de juiste mensen en daarnaast door het gewoon te doen. Key om dit te realiseren? Lef en een beetje opportunisme. Paul: “Succes zit hem in de ‘gewoon doen mentaliteit’. Gewoon doen, maar wel goed. Je kunt heel lang praten over dingen, maar je moet uiteindelijk gewoon beginnen. Zorg dus inderdaad dat je de juiste mensen om je heen verzamelt, vind een oplossing voor je tekortkomingen en focus op datgene wat je goed kan. En durf groot te denken.”

Een van de grootste mobile agencies van Nederland

Met inmiddels 55 medewerkers staan we in de top 3 van de grootste mobile agencies van Nederland. Maar met groei ontstaat ook groeipijn; een toenemende diversiteit en een onvermijdelijke afstand die op een gegeven moment ontstaat tussen directie en medewerkers. Jan Gerard: “Groei is te gek natuurlijk, maar het is belangrijk om dat goed te overzien. Tot een man of 20 - 25 kun je met kunst- en vliegwerk een hoop doen, dan heb je nog een bepaalde ‘span of control’ die je als management aankan. Als je een stap verder wilt, dan kun je dat niet meer bestieren met de kerngroep waarmee je ooit begonnen bent. Daardoor verandert je bedrijf substantieel. Robert en ik draaiden op een gegeven moment zelf niet meer mee in projecten, waardoor we zaken uit handen moesten geven. Het is even wennen als iemand anders ineens jouw werk doet.”

Diversiteit binnen het team

Ook de toenemende diversiteit speelt een rol bij de groei; de ene medewerker is de andere niet en groei wordt door iedereen anders ervaren. Dat begint bij de interpretatie van een bedrijf van 55 medewerkers; voor de een is dit veel, voor de ander niet. Ook de wijze van communiceren met medewerkers is hierin een belangrijk onderdeel. Robert: “Wat ik onderschat heb, is de impact die de verhuizing had, waarbij we van twee vestigingen naar één locatie in Zwolle gingen. Dit was de eerste plek waar Jan Gerard en ik een eigen kantoor hadden. We zaten ineens niet meer tussen de mensen en dit creëerde een zekere afstand, die we zo klein mogelijk wilden houden. Daar lag een uitdaging.”

Work hard, play hard

Om ervoor te zorgen dat iedereen voelt dat wat we bereiken, we met elkaar doen, worden successen altijd gedeeld en gevierd. Daarom willen we altijd genoeg ruimte creëren voor uitjes. In de afgelopen jaren zijn er al heel wat leuke uitjes georganiseerd. Ibiza, Londen, de Ardennen, hackathons en inspirerende borrels, we schrijven fantastische momenten op ons lijstje bij. Jan Gerard: “Met name Ibiza blijft me bij. Dat uitje had niet zoveel met werk te maken, maar voor mij was dat wel een fysiek bewijs van het succes, dat we met het hele team gevierd hebben. Iedereen was onderdeel van het succes, op dat moment voelde ik mij echt heel trots.”

Afbeelding

Naast mobile agency een veiligheidsmerk

Met het oog op de toekomst zien we verschillende kansen; het toenemende belang van de mobiele app en daarnaast een nog aan te breken markt in neobanks. Te beginnen met de ontwikkelingen rondom de mobiele app. Paul: “Klanten en gebruikers zijn gewend aan apps die er zo strak uitzien als Instagram en Netflix. Iedere app die niet aanvoelt alsof deze van Apple of Google komt, loopt het risico verwijderd te worden. Een kwalitatieve app ontwikkel je niet zomaar, dat vereist de juiste expertises. In mogelijkheden kunnen denken en dit vervolgens ook kunnen realiseren is daarom nog steeds een schaars goed." Naast het verder uitbouwen van de capaciteiten en onze expertise als mobile agency, focussen we ons op fintech.

“Klanten en gebruikers zijn gewend aan apps die er zo strak uitzien als Instagram en Netflix"

Jan Gerard: “We staan nu aan het begin van de volgende fase van groei. We worden naast mobile agency echt een veiligheidsmerk. We zijn expert geworden in fintech en zien kansen in neobanks in markten die nog niet verzadigd zijn. We hebben al een mooie start gemaakt met de bouw van Mopé mobile wallet en mobile banking en dit gaan we verder uitbouwen.”

Een blik op de toekomst

Weldoordachte mobiele apps, neobanks, en groeien als volwassen organisatie. De komende jaren zijn we in ieder geval nog niet uitgestreden. Paul: “Onze missie is ons klantportfolio zowel nationaal als internationaal flink uit te breiden, zodat we met meer collega’s nog meer mooie dingen kunnen doen en maken. We willen een plek zijn waar mensen hun ambities kunnen realiseren. Dat we hiervoor af en toe bij klanten in het buitenland langs mogen, zou het plaatje compleet maken.” Daarnaast mag de markt ons leren kennen. Robert: “De nieuwe ambitie is om toonaangevend te zijn in de markt; wij moeten hét bureau zijn dat je inschakelt om echt onderscheidende mobiele oplossingen te realiseren. Onze naam begint steeds meer door te dreunen in de markt en dat willen we graag doorzetten. We verwachten, gezien de stijgende vraag in de markt, een continue groei van 10 tot 15% per jaar. We hebben plannen gemaakt richting 2025 en willen nog meer impact maken. We merken dat we met onze mensen het verschil maken, dus daarin zullen we blijven investeren in de toekomst. Zowel in onze huidige collega’s, als in nieuwe.

We gaan voor succes, met het team en onze klanten. En we gaan ervan genieten.”

Ook interessant om te lezen