30 oktober 2017, door Robert Kosse

Een custom oplossing voor Agrifac

Een oplossing op maat, daarvoor ben je bij Move4Mobile aan het juiste adres. Dé reden voor Agrifac om een samenwerking met ons aan te gaan. In oktober zijn wij gestart met de ontwikkeling van een mobiele oplossing voor Agrifac waarmee een automatiseringsslag wordt gemaakt op het gebied van onderhoud voor landbouwmachines.

De vraag van Agrifac

Agrifac levert wereldwijd hightech veldspuiten en bietenrooiers aan de agrarische sector. Iedere machine wordt gebouwd volgens het bedrijfsprincipe ‘Brilliant Simple’: innovatieve technieken en toepassingen die zich kenmerken door eenvoudige bediening, flexibele toepassing en transparante inzichten. Klanten van Agrifac hebben veelal te maken met seizoensgebonden beschikbaarheid van machines. Voorspelling en planbaarheid van onderhoud spelen dan ook een belangrijke rol in het ondersteunen van deze activiteiten.

Met als doel het groeiende aantal machines en het netwerk van partners nog effectiever te ondersteunen, ontstond het plan om het proactieve onderhoud verder te automatiseren. Communicatie tussen machine en een applicatie gaat ervoor zorgen dat onderhoud beter gepland en voorspeld kan worden.

Een custom oplossing, de enige oplossing

Na uitgebreid marktonderzoek werd de conclusie getrokken dat aangeboden standaardoplossingen niet zouden voldoen aan de specifieke eisen en wensen die Agrifac had. Bij de keuze voor een oplossing op maat zouden niet alleen alle huidige wensen en eisen gerealiseerd kunnen worden, maar ook de wensen die Agrifac in de toekomst zal hebben. Daarnaast biedt een oplossing op maat alle vrijheid in het design van de oplossing. Wij denken graag mee met de klant om samen tot een design te komen dat gebruiksvriendelijk is én perfect past binnen de huisstijl.

De komende maanden werken wij naar de release van de backend, frontend en mobiele app toe, die begin 2018 gepland staat.

“Het spreken van dezelfde taal in zo’n complex systeem als dit, vinden wij erg belangrijk. Wij zien echt de toegevoegde waarde van Move4Mobile als partner. Er wordt goed meegedacht en suggesties gedaan voor verbeteringen binnen het design van de oplossing. Wij zochten een partner en geen leverancier. Deze partner hebben wij in Move4Mobile gevonden.”

Melvin van Campenhout - New Business Developer Agrifac