4 juni 2020, door Lotte Nijland

Bezoek inplannen met online tool dé uitkomst voor zorginstellingen

Het bezoeken van familie in zorginstellingen, het mag weer! Nog niet spontaan, maar goed georganiseerd en volgens de regels van het RIVM. Hiervoor geldt de Handreiking voor bezoekbeleid als kader. Move4Mobile ontwikkelde OpBezoek, een online tool om bezoek aan zorginstellingen te beheren en organiseren. Met OpBezoek kunnen zorginstellingen voldoen aan het strikte bezoekbeleid.

Actuele bezoekersinformatie geeft grip
De aanvragen voor het bezoeken van bewoners zijn enorm en zorgen voor organisatorische druk. Het beantwoorden en inplannen van al deze verzoeken kost veel tijd en gaat ten koste van de zorg. Met OpBezoek regelt de zorginstelling de bezoekersregeling volledig online. De beheerder geeft via een online dashboard aan wanneer bezoek mogelijk is en wie op bezoek mag komen. Hiermee is OpBezoek een daadkrachtige oplossing voor iedere zorginstelling die snel en eenvoudig grip wil op het bezoekbeleid.

Bewoners genieten van bezoek dankzij online tool
Ook voor bezoekers die staan te popelen hun naasten weer te bezoeken is OpBezoek een uitkomst. Wanneer ze een geregistreerde bezoeker zijn kiezen ze eenvoudig online een moment uit om op bezoek te gaan. Zowel bezoekers als zorginstellingen zijn met OpBezoek goed geïnformeerd over de bezoekersregeling.

Strikte naleving RIVM-richtlijnen
OpBezoek vereenvoudigt de naleving van de RIVM-richtlijnen. Zowel online als bij aankomst op locatie wordt de bezoeker gecontroleerd op corona klachten. Bezoek is alleen mogelijk als bezoekers zich houden aan de RIVM-richtlijnen en vrij zijn van klachten die kunnen duiden op corona. 

Meer informatie over OpBezoek vindt u op OpBezoek.com.