31 juli 2018, door Suzanne Hijink

Een dag op stap met onze nieuwe klant Moderna

Voordat we aan het design van een mobiele oplossing beginnen, verplaatsen wij ons altijd eerst in de schoenen van de eindgebruiker. Met onze nieuwe klant, Moderna, reden we daarom een dag mee op de vrachtwagen. Op deze manier brachten we hun werkwijze effectief in kaart.

Moderna

Moderna Textielservice is een landelijk opererend bedrijf op het gebied van textielreiniging, bedrijfskleding, PBM artikelen, horecalinnen, schoonloopmatten en sanitaire hygiëne.

Voor haar dienstverlening beschikt Moderna over een groot aantal bedrijfsauto’s waarmee dagelijks alle goederen worden weggebracht en/of opgehaald bij klanten verspreid over het hele land. Om dit proces in goede banen te leiden maken chauffeurs gebruik van een PDA die ze voorziet van informatie over de te rijden routes en de goederen die moeten worden weggebracht en/of opgehaald.

Foto

Nieuwe app voor chauffeurs

De huidige PDA’s dienden vervangen te worden. Dit was de reden voor Moderna om over te stappen op Android-toestellen waarbij gebruik gemaakt gaat worden van een app. Move4Mobile mag deze nieuwe app gaan ontwikkelen en daar zijn wij enorm blij mee.

Afgelopen week reed onze senior UI & UX designer Matthijs Klaver een dag mee met chauffeuse Anniek, van Moderna, om in kaart te brengen waar de knelpunten liggen in het huidige systeem. Met de bevindingen gaan we de komende tijd aan de slag. De app zal in oktober worden opgeleverd.