28 april 2021, door Jessica Hoeben

Ja hoor, we staan er echt! 2 keer zelfs! In de Emerce100!

Dit stond al een tijdje op ons wensenlijstje, maar nu is het dan ook echt gelukt: we staan in de Emerce100! Wat ontzettend tof! Wij kunnen tenslotte zelf wel vinden dat we lekker bezig zijn, maar nog fijner is het als dit ook onafhankelijk wordt erkend. Dat maakt ons blij en houdt ons scherp. Want naast ons ploegen er elk jaar heel wat bureaus voor deze felbegeerde plek.

Niet 1, maar 2 keer in de e-lijst der e-lijsten

Voor de zestiende keer brengt tijdschrift Emerce de Emerce100 uit, een speciale jaarlijkse uitgave waarin bedrijven binnen online marketing, ICT en e-business beoordeeld worden op hun imago. Deze beoordeling wordt gebaseerd op een onderzoek, uitgevoerd door onafhankelijke Emerce lezers die gebruikmaken van de diensten van bedrijven uit de branche. De markt breidt in rap tempo uit, dus ook het aantal bedrijven die erin werkzaam zijn. Dit jaar deden er 998 bedrijven mee, 15% meer dan vorig jaar. Steeds lastiger dus om opgemerkt te worden. Maar we staan er gewoon, 2 keer zelfs!

Hoe de scores tot stand komen

De bedrijven zijn beoordeeld aan de hand van 55 categorieën. De respondenten geven daarbij aan welke categorieën ze kunnen beoordelen en vervolgens worden per categorie de relevante bedrijven getoond. De rangorde van belangrijkheid wordt bepaald op basis van vier criteria, die op een schaal van 1 tot 7 zijn beoordeeld:

  • Kennis/ know-how
  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Betrouwbaarheid
  • Flexibiliteit

Om concurrentie te voorkomen, kunnen respondenten geen bedrijven beoordelen die binnen dezelfde categorie vallen als waarin zij zelf werkzaam zijn.

Nummer 1 van mobile bureaus

Niet alleen hebben we een plekje bemachtigd, we staan zelfs bovenaan! De plek waar we willen staan en waar we ook willen blijven: het beste mobile bureau van Nederland.

Afbeelding

Robert Kosse, onze CEO: “Echt fantastisch dat we dit met z’n allen voor elkaar hebben gekregen. Hier werken we elke dag hard voor, voor het vertrouwen en de waardering van onze klanten. Want daar hebben we deze scores natuurlijk aan te danken. Het laat bovendien zien dat de mobile markt volwassen wordt. Dat er in toenemende mate behoefte is aan partijen die voldoende omvang hebben om ook de serieuzere opdrachten aan te kunnen. Felicitaties aan alle bureaus in de top 100!"

Nummer 5 op NPS

De Net Promotor Score (NPS) wordt bepaald door de mate waarin de respondenten de bedrijven, op een schaal van 0 tot 10, zouden aanbevelen bij vrienden of collega’s. De antwoorden zijn ingedeeld in de groepen detractors, passives en promoters. De definitieve formule is NPS = percentage promoters - percentage detractors. Dat we op nummer 5 staan van al die honderden bedrijven, is daarom echt te gek!

Ook interessant om te lezen