22 september 2020, door Geert Bults

ENGIE geeft inzicht in energieverbruik met overzichtelijke app en is genomineerd voor App van het Jaar

ENGIE, energieleverancier van groene gas en stroom, is door Emerce en Multiscope genomineerd voor App van het Jaar. Sinds 2016 werken de teams van Move4Mobile en ENGIE samen om meer inzicht te geven in energieverbruik en om daarmee energieverspilling tegen te gaan. Een complex proces vol technische uitdagingen. Dat nu we nu hiermee een nominatie in de wacht slepen is natuurlijk fantastisch!

Creëren van meer bewustwording

Energieverspilling is schadelijk voor milieu én portemonnee. ENGIE draagt bij aan de energietransitie en minder CO2 uitstoot in Nederland; thuis minder energie gebruiken, zelf energie opwekken en elektrisch rijden worden steeds interessanter. Daarom is inzicht hebben in energiegebruik essentieel. Met de app creëert ENGIE bewustwording rondom energieverbruik. Iedereen in Nederland met een slimme meter kan hier gebruik van maken; dus ook iedereen die geen klant is van ENGIE kan de app gebruiken. Want de wereld duurzamer maken kan alleen met elkaar.

“Samen met Move4Mobile bouwt ENGIE de slimste energie app, al sinds 2016 is werkelijk geen énkele technische uitdaging te groot. Fantastisch dat we zijn genomineerd voor App van het Jaar, dat bewijst eens te meer hoe lekker we bezig zijn!”

Alles zelf regelen

Klanten kunnen via de app alle energiezaken zelf regelen, van het inwinnen van advies, tot facturen inzien en betalen, tot live chatten met ENGIE. Om dit te realiseren, zijn al verschillende stappen gezet die samen de app een complex en technisch geheel maken; een koppeling met data uit slimme meters, een koppeling met dongle om realtime verbruik in te zien, een integratie met een chatbot. Dit heeft geleid tot waanzinnige resultaten: de gebruiksfrequentie van ENGIE is ontzettend hoog, wat aangeeft dat de behoefte naar zicht en grip op energieverbruik groeit. Gemiddeld kijken meer dan 14.000 gebruikers per dag in de app en dat aantal neemt nog elke dag toe. Inmiddels heeft ENGIE meer dan 100.000 tevreden gebruikers die flink besparen op hun energie; gemiddeld 4% op gas en 2% op elektriciteit! 

Mark Strolenberg, Product Owner bij ENGIE: “Op het vlak van UX-design, iOS en Android ontwikkeling, tot aan tijdelijke ondersteuning in testwerk, is Move4Mobile een belangrijke samenwerkingspartner voor ons. We werken inmiddels al jaren samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Het team van Move4Mobile is pragmatisch, kundig en denkt altijd mee. Dat we samen de slimste energie app ontwikkelen is al een topprestatie, de titel App van het Jaar zou natuurlijk helemaal geweldig zijn!” 

Nog meer praktisch advies in de toekomst

In de toekomst zullen de mogelijkheden om tot de juiste inzichten te komen worden uitgebreid, waarbij gebruikers nog meer advies kunnen inwinnen. Denk aan de impact van zonnepanelen en de besparing die gebruikers op jaarbasis kunnen doen, en de investering die hiervoor nodig is.

In totaal zijn 5 apps van Move4Mobile genomineerd voor de beste app van het jaar. Een prachtig resultaat, en een kroon op onze samenwerkingen met klanten. Zo'n nominatie is hét moment om even stil te staan bij wat we samen bereikt hebben. Benieuwd naar de verhalen achter de andere app nominaties? De genomineerden:
PLUS
Timing
TVgids.nl
Jan Linders

Stemmen op ENGIE? Dat kan nog tot 16 oktober! 

Ook interessant om te lezen