9 mei 2018, door Suzanne Hijink

Google I/O Extended Zwolle groot succes

Een zaal vol ontwikkelaars en Google-fans keken gisteravond tijdens Google I/O Extended in Pathé Zwolle live naar de keynote van Google I/O waarin zij nieuwe producten en features presenteerden.

Voor het eerst organiseerde Move4Mobile Google I/O Extended in Zwolle. Naast Extendeds in Enschede, Amsterdam en Utrecht konden Google-fans dit jaar ook in Zwolle terecht voor de livestream van de belangrijkste keynote van Google I/O. 

Vanaf 17:00 uur gingen de deuren open en stond er een Americaans buffet klaar. Met een volle maag vulden Google-fans daarna de zaal. Tijdens de kick-off legden we contact met onze collega’s die naar Maintain View, Californië zijn afgereisd om bij Google I/O zelf aanwezig te zijn. Tijdens de meerdaagse conferentie die zij daar bijwonen volgen zij meerdere developer keynotes. CEO van Google, Sundar Pichai opende stipt om 19:00 uur de opening keynote.

Gedurende twee uur werden de nieuwste producten en features van Google gepresenteerd. Zoals verwacht werd de nieuwe versie van Android aangekondigd, genaamd Android P. Ook werd aangekondigd dat Google Maps een update krijgt waarbij het voor gebruikers eenvoudiger wordt te navigeren door gebruik te maken van de camera van de telefoon. Vorig jaar heeft Google aangekondigd niet langer 'mobile first' maar 'AI first' te worden. Dat hebben ze het afgelopen jaar waargemaakt, en ook tijdens de keynote kregen Artificial Intelligence en Machine Learning weer veel aandacht. Technieken uit deze vakgebieden worden toegepast in praktisch alle producten en diensten van Google. Veelal in het kader van het doen van voorspellingen, om de gebruiker beter van dienst te kunnen zijn. En natuurlijk was Google Assistant een van de belangrijkste thema's van dit jaar. 

Een verrassende demo tijdens de keynote was die van Google Duplex. Google beschrijft het zelf als een AI-systeem dat taken kan uitvoeren door gebruik te maken van een telefoongesprek. In de demo werd Google Assistant gebruikt om een afspraak bij de kapper te boeken.

Wil je meer weten over de nieuwste ontwikkelingen die Google presenteerde? Wij hebben de highlights voor je op een rij gezet. Lees hier het artikel.

Na de keynote werd er onder het genot van een drankje nog lang doorgepraat over de nieuwe ontwikkelingen van Google. We kunnen spreken van een zeer geslaagd event!