20 oktober 2020, door Jessica Hoeben

Hoe Parteon BookMyDesk succesvol inzet

Een tijd die vereist dat iedereen voldoende afstand houdt, vraagt om slimme en gebruiksvriendelijke oplossingen. Daarom ontwikkelden wij BookMyDesk, de app die het mogelijk maakt om 24/7 een werkplek, vergaderplek, parkeerplaats en lunchplek te reserveren, en die realtime inzicht geeft in drukte. Zo ondersteunen we de anderhalvemetersamenleving op elk kantoor.

In zeer korte tijd is BookMyDesk uitgegroeid tot een succesvolle startup met veel gebruikers. Ook Parteon koos BookMyDesk en maakt met inmiddels 215 medewerkers gebruik van de app. Michelle Broerse, Senior P&O Adviseur bij Parteon, doet haar verhaal.

BookMyDesk als beste optie

Met de komst van de anderhalvemetersamenleving ontstond bij Parteon de noodzaak om de bezetting op kantoor in kaart te brengen, en om medewerkers zelf hiervoor verantwoordelijk te maken. Michelle Broerse: “We hoorden de eerste keer over BookMyDesk in een nieuwsitem op BNR. Hierna hebben we nog twee andere aanbieders bekeken en vergeleken. Het moest makkelijk zijn om aanwezigheid te registreren, het implementeren moest in een kort tijdsbestek gebeuren en de app moet overzicht en inzicht geven. BookMyDesk kwam hier als beste uit. Bijkomend voordeel is dat bij een besmetting medewerkers snel en gemakkelijk geïnformeerd kunnen worden.”

Makkelijk te implementeren

Inmiddels werken alle 215 medewerkers van Parteon met BookMyDesk. Dit zijn zowel medewerkers in vaste dienst als ingehuurde krachten. Michelle: “We hebben de app over de hele organisatie uitgerold en er aandacht aan besteed in overleggen, nieuwsbrieven en op intranet. Uiteraard blijft het vullen van de app afhankelijk van houding en gedrag van medewerkers. Het is niet zo dat hun sleutel of computer het niet doet als ze geen plek gereserveerd hebben.”

“We zijn op alles voorbereid wanneer er nieuwe maatregelen komen en hebben alle benodigde informatie voorhanden”
 

Michelle Broerse, Senior P&O Adviseur bij Parteon

Altijd voorbereid bij nieuwe maatregelen

De ervaringen zijn zeer goed en Parteon krijgt intern veel positieve geluiden. Michelle: “Het gebruiksgemak wordt zeer gewaardeerd. Ook de inrichting verliep soepel en gemakkelijk. We zijn op alles voorbereid wanneer er nieuwe maatregelen komen, en we hebben alle benodigde informatie voorhanden. Bijvoorbeeld wanneer het aantal werkplekken teruggedrongen moet worden. Het is enorm fijn dat het reserveren zo eenvoudig is en dat wie wanneer op kantoor is zo makkelijk inzichtelijk te maken is.”

Maak ook kennis met BookMyDesk.

Ook interessant om te lezen