Dit is hoe we er voor hebben gezorgd dat straks iedereen zich thuisvoelt in ons nieuwe kantoor

8 augustus 2018, door Suzanne Hijink

In vier maanden tijd wordt de vierde en vijfde verdieping van AtoomClub Zwolle omgebouwd tot het Move4Mobile HQ. Voorzien van alle gemakken om goed te kunnen werken, in rust te vergaderen, achterover te leunen, creatief te zijn, een spelletje te spelen en natuurlijk een biertje te drinken. Dat laatste kan straks in onze eigen Move4Mobile bar.

We hebben Ditt Officemakers in de arm genomen om ons kantoor te realiseren. Zij hebben onze wensen weten om te zetten naar een ontwerp dat past bij wie we zijn, wat we doen en wat we willen uitstralen. We hadden nogal wat wensen en ideeën, die zomaar ‘last minute’ weer konden wijzigen. Maar het resultaat mag er zeker zijn. We vroegen ontwerpster Marielle van Ditt Officemakers hoe je een kantoor ontwerpt waar een club mensen met diverse functies zich thuis zullen voelen.

Medewerkers hebben een groot aandeel in het ontwerp

"Tijdens ons eerste kennismakingsgesprek hebben we een heel aantal mensen binnen Move4Mobile mogen leren kennen. Zij gaven ons input over de verschillende werkwijzen en wat belangrijk is voor Move4Mobile. Deze informatie hebben wij omgezet naar een programma van eisen en gebruikt om een passend ontwerp te maken voor drie vleugels binnen AtoomClub."


Wensen op een rij

"De wens die eruit sprong was de bar met stamtafel. Niet ieder kantoor heeft een eigen bar. Dit maakt dit kantoor zeker uniek. Daarnaast moest het geheel een stoere, maar toch chique uitstraling krijgen met nisjes om te kunnen overleggen en brainstormen. Transparantie was daarnaast ook een wens. Het moest een open ruimte worden, toegankelijk voor zowel medewerkers als klanten. We wilden een kantoor creëren waar over gepraat gaat worden."

 

Een plek waar iedereen zich thuis voelt

"Door mij te verplaatsen in de medewerkers van Move4Mobile en te achterhalen hoe zij werken, hoe hun werkzaamheden eruitzien en hoe zou je deze het beste zou kunnen uitvoeren, is het ontwerp tot stand gekomen. Het maken van een goede mix van ruimtes waarin zowel extraverte en introverte mensen zich thuis voelen, was een hele mooie uitdaging."


Gaaf concept

"Het is een dynamisch en gezellig proces geweest, van de eerste kennismaking tot het ontwerp. We zijn op dit moment druk met de uitvoering en dit loopt heel voorspoedig. De samenwerking heeft een heel gaaf ontwerp opgeleverd, waar Move4Mobile straks op een creatieve manier haar klanten kan helpen."