17 maart 2022, door Suzanne Hijink

Kennismaken met generatie Alpha tijdens testevent voor nieuwe app

Voor één dag was ons kantoor de place to be voor kids in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Generatie Alpha, de Google Kids. Voor deze gebruikersgroep organiseerden we een testevent voor een nieuwe app waar we aan werken. In twee uur doken wij in de brains van deze fascinerende 24/7 generatie die mega verwend zijn qua user experience. We toverden ons kantoor tijdelijk tot kidsproof testlab om, inclusief ballenbak en popcornmachine.

Voor een nu nog ‘secret’ opdrachtgever bevinden we ons in de laatste fase van het ontwikkeltraject van een keigave app die wordt voorzien van een vernieuwde look en feel, navigatie en featureset. De gebruikersgroep, kids in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, is een generatie die al behoorlijk digital savvy is doordat ze opgroeiden met smartphones en tablets. Ze zijn gewend aan de mobiele experience van high end apps als Tiktok, Instagram, Netflix en Snapchat. Een behoorlijk referentiekader waar je als app aan moet tippen als je net zo succesvol wilt worden.

Afbeelding

Tijdens het testevent lieten we de kids de vernieuwde app uitgebreid testen. We wilden inzicht in de gebruiksvriendelijkheid van de app achterhalen. Welke interactie hebben kinderen met de app en de devices? Kloppen onze denkwijzen en designs so far? Hoe swipen en scrollen ze, welke betekenis geven zij aan de emoji? Worden de nieuwe features goed ontvangen, zijn de flows kidsproof, hoe zoeken ze het liefst wat en wat trekt de aandacht en wat niet? Met al deze (nieuwe) inzichten zetten we de komende tijd de puntjes op de i en kijken we vol vertrouwen uit naar de release in april!