16 mei 2018, door Suzanne Hijink

Loyalty platform voor Leidsche Rijn Centrum, voordeel voor de retailer en de consument

Na tien jaar plannen en bouwen is vandaag het meest innovatieve winkelcentrum van Nederland opgeleverd, Leidsche Rijn Centrum (LRC). LRC heeft fors ingezet op innovatie met als doel het binden van klanten door het bieden van een optimale online en offline winkelervaring.

Een wens van a.s.r vastgoed (projectontwikkelaar) binnen dit megaproject was de ontwikkeling van een volledig geïntegreerd loyalty platform. ‘Mijn LRC’ is de oplossing die het mogelijk maakt om in het nieuwe winkelcentrum van Leidsche Rijn te profiteren van de voordelen die de digitale wereld te bieden heeft. Move4Mobile is trots dat ze als partner van a.s.r vastgoed dit loyalty platform heeft mogen ontwikkelen.

Volledig geïntegreerd loyalty platform

Bij webshops is het de normaalste zaak van de wereld dat de retailer allerlei informatie verzamelt over de consument. Er wordt geregistreerd welke producten je bekijkt, wat je koopt, wat je deelt, hoe vaak je komt, je ontvangt korting als je je inschrijft voor de nieuwsbrief of wanneer je herhaalaankopen doet. In een fysieke winkel is deze informatie maar beperkt beschikbaar voor de retailer.

Binnen LRC wordt deze beperking aangepakt door middel van een volledig geïntegreerd loyalty platform. Via verschillende kanalen wordt geanonimiseerde data verzameld en informatie gedeeld met de consument en/of retailer. In tegenstelling tot veel bestaande loyaltysystemen draait het bij LRC niet om de loyaliteit aan een specifieke winkel maar wordt loyaliteit aan het centrum beloond. Punten die bij de ene winkel gespaard worden kunnen op een andere plek binnen het centrum weer gebruikt worden. Op deze manier wordt de consument nog sterker beloond voor zijn loyaliteit. Hij krijgt niet alleen een prettige winkelervaring maar een prettige totaalbeleving, tot het parkeren aan toe. De consument kan hiervoor gebruik maken van de speciaal ontwikkelde LRC app. Om te parkeren bij LRC hoeft de bezoeker enkel zijn kenteken te registreren in de app. In- en uitrijden werkt door middel van kentekenherkenning. Het betaalverzoek verschijnt later per mail. Betalen kan dus wanneer het de bezoeker uitkomt. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid tot het sparen voor kortingen in het centrum en wordt de consument via de app eenvoudig op de hoogte gebracht van het laatste LRC nieuws of leuke events die gepland staan.

De retailer heeft via zijn eigen Mijn LRC portaal toegang tot de gegevens van zijn eigen winkel maar ook tot algemene gegevens binnen het centrum. Daarmee wordt het mogelijk voor de retailer om heel gericht aanbiedingen te definiëren voor zijn doelgroep en op die manier extra klanten naar zijn winkel te trekken. Dankzij het geïntegreerde systeem worden de aanbiedingen niet alleen in de app getoond maar zijn deze ook zichtbaar in de nieuwsbrief, website of de digitale informatieschermen die in het centrum hangen

Privacy van de consument staat centraal

Binnen LRC wordt veel geanonimiseerde data verzameld over het gedrag van de consument. Als integrator zorgt Move4Mobile ervoor dat deze informatie zo slim mogelijk verwerkt wordt en daardoor ingezet kan worden om een optimale winkelervaring te creëren. Hiervoor zijn real time koppelingen gerealiseerd tussen de systemen van verschillende partners die diensten leveren aan LRC, waaronder IP Parking, PFM, Webpower en MyOrder. Alles wat er in en rond de winkel en/of het winkelcentrum gebeurt kan op die manier slim toegepast worden. Move4Mobile heeft bij de ontwikkeling van deze oplossing gezocht naar een optimale balans tussen gebruiksgemak, de privacy van de consument en de toegevoegde waarde voor de retailer.

Leidsche Rijn Centrum

Leidsche Rijn Centrum is het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn. Tien jaar lang is er gebouwd aan een innovatief centrum waar je kunt winkelen, wonen en werken. Het nieuwe centrum biedt maar liefst ruimte voor 130 winkels, met grote ketens als Jumbo Foodmarkt, H&M, Hema, Jack & Jones, Vero Moda en Hunkemöller. In een mediterrane sfeer met boulevards en promenades wordt LRC het kloppend hart van de wijk Leidsche Rijn. Op 16 mei 2018 is dit nieuwe winkelcentrum opgeleverd.

Wil je meer weten over deze oplossing voor Leidsche Rijn Centrum? Lees hier de LRC case.