11 juli 2019, door Robert Kosse

Teambuilding London

Jaaa! Wat was dat een fantastisch lang weekend Londen! Met dik 40 collega's vertrokken we eind mei met de bus naar Schiphol, eindbestemming Londen. Een vol programma waarin teambuilding centraal stond.

Hello London!

Londen, de stad met ruim 8 miljoen inwoners heeft een ongekende aantrekkingskracht en een rijke geschiedenis, die teruggaat tot het begin van onze jaartelling. Waarom Londen? Deze stad heeft iedereen iets te bieden. Voor ons allemaal erg gaaf om deze metropool te ontdekken!

Een citytrip Londen kon na het zonnige Ibiza en het actieve weekend in de Ardennen niet uitblijven. Het programma stond in het teken van teambuilding, maar er was ook volop tijd voor inspiratie, cultuur en gezelligheid.

Afbeelding

Be-amazed!

Crystal Maze
De vrijdag stond in het teken van teambuilding, vroeg uit bed dus. In zes verschillende teams moesten de uitdagingen van de Crystal Maze bedwongen worden. De Crystal Maze is gebaseerd op een Engelse tv-show uit de jaren 90, waarin verschillende teams met elkaar de strijd aangingen om een groot aantal uitdagingen en opdrachten succesvol uit te voeren binnen een labyrint van verschillende werelden. Met elke opdracht, mits succesvol uitgevoerd, konden teams een ‘tijdkristal’ winnen. Daarmee kon aan het einde tijd ‘gekocht’ worden om in de Crystal Dome de gouden tickets te bemachtigen. Het team dat uiteindelijk de meeste gouden tickets wist te bemachtigen, werd de winnaar van de Crystal Maze.

De strijd, die duidelijk voelbaar was, werd op het scherpst van de snede gestreden. Een combinatie van sluwheid, brains, kracht en slimmigheden waren ervoor nodig om de vele verschillende opdrachten tot een goed resultaat te brengen. Toen de stofwolken waren opgetrokken, bleef er uiteindelijk maar één duidelijke winnaar over: Team Major.

Afbeelding

The Lion King
Na een stevige maaltijd was het tijd voor een bezoek aan het Lyceum Theatre, een prachtig theatergebouw waarin al sinds 1765 voorstellingen worden opgevoerd. In ons geval was dat The Lion King, een musical zo populair dat hij hier al sinds 1999(!) wordt gespeeld. Zelfs de collega's met de grootste vooroordelen over musicals (da's toch suf?), werden omvergeblazen door deze grootste voorstelling. Zo'n show hadden ze nog nooit gezien. Ook dát is een doel van zo'n teambuildingsweekend. Uit je comfortzone stappen, dingen doen die je normaal nooit zou doen, en zo elkaar beter leren kennen.

For those with balls

Pizza Challenge
Een zaterdag vol uitdagingen! In de ochtend streken we neer in Liverpool Street voor de Pizza Challenge. Nu is het maken van een goede pizza op zich al een hele uitdaging. We hadden echter een extra dimensie aan toegevoegd. We pitchten binnen 5 minuten met ons team een idee voor een eigen pizza-onderneming. Iedereen kreeg zijn of haar eigen rol binnen de onderneming. En zo kon een softwaredeveloper plotseling de CEO of CFO worden. Leuk, maar ook leerzaam. Met zo'n rollenspel ontdekten we talenten van elkaar, en dat is zéker interessant bij die collega's die je normaal gesproken weinig ziet. En spannend: Hoe overtuig je die investeerder van jouw unieke pizzaformule? Sommige collega's hadden bijna geen ervaring met pitchen.

Afbeelding

City Treasure Hunt
Na een lunch bestaande uit zelfgemaakte pizza's, was het tijd 'het geheim van Londen' uit te pluizen via het spel City Treasure Hunt. Dat is een soort puzzeltocht door de mooiste wijken van de stad, waarbij deelnemers navigeren via een app. Opnieuw een fantastische manier om elkaar op een andere wijze te leren kennen en om tegelijk de stad te ontdekken.

Ballie Ballerson
Een hoop denkwerk, een hoop samenwerken, van elkaar leren. Op deze laatste avond was het even bijkomen in de ballenbak. Jawel, een ballenbak voor volwassenen met letterlijk één miljoen ballen: Ballie Ballerson. We voelden ons even weer acht jaar oud toen we een letterlijke duik namen in de enorme bak ballen. En na afloop een cocktailtje.
Kortom: een heerlijk weekendje waarin teambuilding, inspiratie en plezier samenkwamen. Om van elkaar te leren. Maar ook een beetje omdat ons team het verdient.

Aftermovie London