4 februari 2021, door Jessica Hoeben

De visie van creatief strateeg Lotte Nijland

Hoe maak je van een idee een briljant idee voor jouw business en eindgebruikers? Met een visie, een goede roadmap en een gemotiveerd team kom je een heel eind. Toch zien we veel bedrijven in de praktijk vastlopen. Vaak ontbreekt een ijzersterk verhaal, een passend concept of een concrete visie en ambitie. Dit is vervolgens voelbaar in het hele traject, het team, het budget en de resultaten.

Om écht het verschil te maken en om te focussen op de juiste dingen, is strategie essentieel. Dit maakt dan ook standaard onderdeel uit van alle projecten die we met onze klanten oppakken. Zowel voor, tijdens als ook na oplevering van een product. Maak kennis met Lotte Nijland, creatief strateeg bij Move4Mobile.

Afbeelding

Analytisch, altijd zicht op het grote geheel, vraagstukken bekijken vanuit verschillende invalshoeken, en verrassende inzichten en concepten op tafel durven leggen. Dé eigenschappen van een creatief strateeg. En ook van Lotte: “Eigenlijk denk ik standaard een paar stappen vooruit, zie snel verbanden en heb altijd meerdere scenario’s of oplossingen in mijn hoofd. Ik ga altijd op zoek naar frisse inzichten, schaak het liefst op 10 borden tegelijk, ga voor succes, wil complexe zaken concreet maken en kan af en toe een beetje dwingend zijn. Over het algemeen fijne eigenschappen, alleen niet altijd even mindful;).”

Essentie scherp krijgen? Eerst even nadenken en dan natuurlijk doen!

Het liefst ontwikkelen we voor iedere digitale oplossing een concrete productvisie. Wij willen namelijk digitale oplossingen ontwikkelen die waarde opleveren en succesvol zijn. Voor zo’n productvisie is kennis en inzicht nodig. Even een pas op de plaats maken is daarbij ontzettend effectief om tot waardevolle inzichten te komen. Daarom worden in elk traject verschillende deepdive sessies georganiseerd, om zo tot de kern van het merk, de wensen van de gebruiker en de uitdagingen van de business te komen. Doelen, ambities en behoeften worden dan kraakhelder. Op basis daarvan ontwikkelen wij concepten en product visies.

Lotte: “De grootste uitdaging is om de klant even uit de waan van de dag te halen en hem na te laten denken over de toekomst en het grotere geheel. Vaak willen klanten het hebben over het wat en hoe; wat de app moet kunnen, wat er allemaal in moet zitten en hoe de app moet werken. Dat is goed natuurlijk, maar ik blijf vooral vragen waarom. Benoemen wat de gebruiker in een app moet kunnen is niet heel lastig, maar wat is de waarde hiervan voor die gebruiker, en voor je business? Soms moeten we hiervoor eerst een tijdje met elkaar levelen, je hoeft het namelijk niet gelijk met elkaar eens te zijn. Hoe beter we elkaar kennen en hoe meer we met elkaar delen, hoe meer succes we boeken. Alle input die wij krijgen mengen we met onze kennis en ervaring, wat leidt tot een knetterstrakke strategie; een stevig vertrekpunt en een blijvende voedingsbodem voor succes. Deepdive sessies of terugkerende strategische sessies zijn perfect om het op continue basis ook met elkaar over de toekomst te hebben.”

Afbeelding

Belangrijkste ontwikkeling? Loyale klanten met sterke merkvoorkeur

Je wilt bezig zijn met de juiste dingen, maar er gebeurt zoveel tegelijkertijd. Binnen je bedrijf, maar ook in de markt. Waar moet die focus op komen te liggen? Lotte: “Het belangrijkste is dat organisaties en merken op zoek zijn naar de ultieme manier om klanten te binden; loyale klanten creëren met een sterke merkvoorkeur. Het liefst inzetten op een zo laag mogelijke churn. We zien daarbij een duidelijke verschuiving van web naar app. Qua focus, maar ook qua budget. Logisch, want app is het touchpoint voor engagement, binding, behoud, maar ook voor upsell, cross-sell en selfservice. Het is het meest persoonlijke device, waarmee je op de juiste, belangrijke momenten in contact kunt zijn met je gebruikers. Want dichterbij kom je bijna niet. Nike is wat dat betreft een groot voorbeeld voor mij. Zij zetten app op een innovatie manier in om bijvoorbeeld de shopbeleving in de winkel te blijven vernieuwen, maar ook weten ze als geen ander de kracht van het merk in app tot leven te brengen. Heel inspirerend!”

Afbeelding

Stop de app niet vol met functionaliteiten

Staat de productvisie, dan moet die worden doorvertaald naar een realistische roadmap; stap voor stap en niet te veel tegelijk. Lotte: “Een veelvoorkomende misser is dat bij het ontwikkelen van een product, of het nou een app is of een website, men de neiging heeft die vol te willen stoppen met functionaliteiten. We richten ons in de eerste instantie op het neerzetten van een gebruiksvriendelijke, stabiele app. We analyseren wat de meerwaarde is van elke functionaliteit, zowel voor de gebruiker als voor de business. Dit bepaalt ook het vervolg; analyseren, bouwen, groeien, analyseren, bouwen, groeien...

Maak dus van je app geen blokkentoren, bedenk heel goed hoe je wilt doorontwikkelen en op welke manier uitbreiding van de app meerwaarde oplevert. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je moet stoppen met doorontwikkelen, integendeel! Je moet nooit stilstaan, maar wees je wel bewust van de stappen en bewegingen die je wilt maken. Het hebben van een doortastende productvisie helpt om samen met het team de juiste moves te maken.”

Maak de app onderdeel van je business

Ook niet onbelangrijk, laat de app niet alleen het eigendom zijn van de IT of marketingafdeling. Lotte: “Mijn uitdaging is het bij elkaar brengen van de business en de eindgebruikers. Dat betekent dat het hele bedrijf de meerwaarde van de app, of wat we ook maar ontwikkelen, moet inzien en hier ook achter staat. We maken de app een belangrijk onderdeel van de hele business. Wij helpen alle stakeholders te overtuigen. Hebben we dat eenmaal voor elkaar, dan gaan er écht mooie dingen gebeuren.”

Heb jij de visie op jouw digitale product al scherp?

Creatieve strategie helpt jou bij het naadloos doorvertalen van je merk en business in apps en software. Laten we hier samen over sparren, ik ben benieuwd! Bel of mail mij, lijkt me tof!

lnijland@move4mobile.com | 038 760 17 50


Lees hier meer over onze taak als strategische partner.