12 maart 2020, door Suzanne Hijink

Move4Mobile een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) presenteert in samenwerking met nlgroeit de Top 250 Groeibedrijven van Nederland. Takeaway.com, Picnic en Rituals vormen de top 3.

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship monitort en onderzoekt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) snelgroeiende bedrijven in Nederland. Uit al deze bedrijven presenteerden zij de top 250. Dit zijn de bedrijven die knetterhard groeien en daarmee gezamenlijk zorgen voor maar liefst +30.000 banen. Zij geven hiermee de economie een flinke boost.

Meer dan de helft van de Top 250 Groeibedrijven is gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant staat op de derde plek. We zijn dan ook extra trots dat Move4Mobile, met onze roots in Overijssel, ook tot een van de 250 scale-ups behoort. Takeaway.com, Picnic en Rituals vormen de top 3. Andere bekenden in de top 10 zijn Dept Agency, Coolblue en Mediamonks.

In tegenstelling tot andere lijsten, is deze lijst tot stand gekomen door een onderzoek van het Erasmus Centre for Entrepreneurship naar snelgroeiende bedrijven. Zij focussen zich op groei in werknemers en omzet, in plaats van enkel op omzet, zoals andere lijsten dat vaak doen. Sta je in de lijst, dan behoor je dus ook echt tot de top van de scale-ups.

De criteria voor deze Top 250: een team van minimaal 10 fte of/en een omzet van minstens 5 miljoen euro aan het begin van de meetperiode. Daarnaast moet er in de meetperiode van december 2016 tot en met december 2019 sprake zijn van een gemiddelde jaarlijkse groei van minimaal 20 procent in fte of omzet.

Bekijk hier de hele top 250.