7 juli 2022, door Suzanne Hijink

Move4Mobile gaat aan de slag voor Rabobank Acorn

Rabobank heeft Move4Mobile gekozen als digitale partner voor de realisatie van een mobile app voor het Acorn Project. Project Acorn is een nieuw programma van Rabobank om CO2-opslag op grote schaal mogelijk te maken voor kleinere boeren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dit gebeurt door een andere manier van landbouw waarmee CO2 wordt opgeslagen in biomassa.

“Move4Mobile viel in het selectieproces op door hun uitgebreide expertise op het gebied van mobiele oplossingen, hun uitgebreide samenwerking met andere Rabobank projecten en hun unieke ervaring uit het verleden, waardoor een robuust eindproduct geleverd kon worden.”

- Jelmer van de Mortel (Head of Acorn)

Kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden hebben door de klimaatcrisis vaker te maken met extreme droogte en regenval. Boslandbouw is een oplossing voor het probleem. En sinds kort biedt het ook een nieuw, aanvullend verdienmodel. Want bomen kunnen CO2 uit de atmosfeer halen en als koolstof opslaan. En daarmee kunnen kleinschalige boeren geld verdienen op de internationale koolstofmarkt. Het Rabobank programma Acorn verkoopt Carbon Removal Units (CRU’s) op basis van koolstof die daadwerkelijk is opgeslagen in geplante bomen, nadat bomen koolstof hebben omgezet in biomassa. De CRU's worden in de vorm van koolstofcertificaten verkocht aan bedrijven met een net-zero doelstelling, die hun onvermijdelijke uitstoot willen compenseren.

Het doel van Rabobank met dit project is miljoenen kleine boeren in staat stellen over te stappen op boslandbouw door ze te compenseren voor hun bijdrage aan onze planeet. Zo kan het bestrijden van de klimaatcrisis hand in hand gaan met het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen.