Move4Mobile host Google I/O Extended. Big, bigger, biggest!

7 mei 2019, door Matthijs Klaver

Move4Mobile host Google I/O Extended. Big, bigger, biggest!

Wauw, wat kijken wij terug op een gaaf evenement! Move4Mobile organiseerde vanavond voor de tweede keer Google I/O Extended in Pathé Zwolle. Meer dan 200 liefhebbers keken live mee met Google’s belangrijkste presentatie van het jaar, waarmee we tot één van de grootste livevertoningen ter wereld behoorden.


Tijdens ‘extended’ livestreams van Google kijk je op afstand mee naar de openingspresentatie van Google I/O. Vorig jaar organiseerden wij dit voor het eerst in een bioscoop, om de ultieme kijkervaring te bieden. Na het succes van deze vorige editie besloten we al snel om dit evenement dit jaar opnieuw te organiseren.

Om 17:00 ging het programma van start met een American style dinner. Voor de start van de livestream trapten we af met een presentatie van Eva de Valk, techdeskundige en journalist. Als oud Silicon Valley-correspondent vertelde zij wat Nederland kan leren van dit gebied. Ook belde zij live met Move4Mobile-collega’s Jan Gerard, Pepijn en Michael. Zij zijn dit jaar fysiek aanwezig bij Google I/O in Californië en vertelden ons over de sfeer van het evenement en hun verwachtingen.

Om 19:00 startte de Keynote met een welkomstwoord van Google CEO Sundar Pichai. De twee uur durende presentatie stond dit jaar onder andere in het teken van Android Q, updates voor Google Assistant en nieuwe hardware zoals de Pixel 3A en Nest Hub. Binnenkort lees je meer over deze aankondigingen in ons blog! Om het evenement passend af te sluiten eindigden we met een gezamenlijke borrel, waar iedereen de kans had om bij te praten over alle nieuwe ontwikkelingen. We willen iedereen die aanwezig was bedanken voor een geweldige avond!