24 november 2021, door Jessica Hoeben

Move4Mobile de nummer 1 van grote digitale bureaus van Nederland

Niet zo heel lang geleden was het nog slechts een droom: behoren tot de beste digitale agencies van Nederland. Maar we groeiden in zo’n tempo dat het in een paar jaar tijd werkelijkheid werd. Met een gemiddeld cijfer van 9,23 grepen we zowel een nummer 13 positie bij alle grote bureaus als alle grote digitale bureaus van Nederland, als resultaat van het bureau-klanttevredenheidsonderzoek van FONK. Met deze scores staan we op de 13e positie in de FONK100!

De behaalde scores van Move4Mobile zijn:

Functioneren als sparringpartner 9,5
Omgaan met briefings 9,3
Snelheid van werken 9,3
Nauwkeurigheid van werken 9,3
Inzet & service 9,8
Creativiteit 9,5
Effectiviteit 9,0
Administratieve afhandeling 8,8
Prijs-prestatie 9,3
Pro-activiteit 8,8
Functioneren als business accelerator 9,0
Relatiebeheer 9,3
Tevredenheid in het algemeen 9,5

We danken deze mooie cijfers aan klanten als Timing, Rabobank, PLUS, ENGIE, Univé en nog vele anderen!

Ongelooflijk, wat een scores. Zo’n erkenning is echt heel bijzonder, op nagenoeg alle onderdelen is het gelukt het beter te doen dan vorig jaar. We werken er elke dag hard voor, voor het vertrouwen en de waardering van onze klanten. Dat de grote en bekende merken onze inzet zo waarderen betekent heel veel voor ons.”

Paul Fellinger, CCO bij Move4Mobile

Over de FONK100

De FONK100 bestaat uit de 100 beste bureaus van Nederland. De resultaten uit een klanttevredenheidsonderzoek zijn mede bepalend voor een plek in deze Lijst der Lijsten. Met een gemiddelde van een dikke 9 scoorde Move4Mobile uitstekend op alle disciplines.

Ook interessant om te lezen