22 mei 2014, door Robert Kosse

Move4Mobile ontwikkelt app die agressief gedrag voorspelt

In samenwerking met de Twentse Zorgcentra en Universiteit Twente heeft Move4Mobile de app 'MoodRadar DAVID' ontwikkeld.

In de geestelijke gezondheidszorg is het erg moeilijk de oorzaak van agressief gedrag van de cliënt te analyseren. Persoonlijk begeleiders kunnen tijdens evaluaties vaak geen directe oorzaak achterhalen en de gedragsdeskundige kan hier door gebrek aan ondersteunende data ook geen uitspraken over doen. Toch leeft er in de wetenschap het idee dat agressief gedrag niet van het een op andere moment plaatsvindt, maar altijd fysiologisch meetbaar zou moeten zijn, met een bepaalde opbouwperiode van spanning.

De app die Move4Mobile ontwikkeld heeft om dit agressieve gedrag te monitoren, heet ‘MoodRadar David’. Het principe van deze app is dat de cliënten binnen de Zorgcentra een armbandje om krijgen. Dit armbandje meet het EDA-level (Electro Dermal Activity) van de cliënt oftewel, de huidgeleiding. Zodra een cliënt meer gaat zweten zal zijn EDA-level toenemen. De snelheid van de toename van het level zegt iets over de gemoedstoestand van de cliënt.

Foto

Aangezien de fysiologie van iedere persoon weer anders is, is er een zelflerend systeem gemaakt die een persoonlijke ‘fingerprint’ bijhoudt van alle cliënten. Op basis van deze fingerprint kan er bepaald worden wat de grenswaarden zijn voor deze cliënt.

Zodra er een bepaalde grenswaarde overschreden wordt, ontvangt de persoonlijk begeleider een subtiele waarschuwingsmelding op zijn/haar telefoon. Op dit moment kan de begeleider extra waakzaam zijn en hopelijk mogelijke incidenten voorkomen. De app wordt momenteel getest binnen een aantal zorgcentra en biedt veel perspectief voor de toekomst.

 

Benieuwd geworden naar deze app? En wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Move4Mobile via info@move4mobile.com.