1 april 2019, door Robert Kosse

Move4Mobile te zien in RTL Z-programma How it's Done

Move4Mobile was zaterdag te zien in het RTL Z-programma How it's Done. De uitzending ging onder meer over de mobiele app die Move4Mobile maakte voor netbeheerder Enexis.

How it's Done neemt wekelijks een kijkje achter de schermen van succesvolle bedrijven met als doel de kijker te informeren en te inspireren. Zo ook bij Move4Mobile. CEO Robert Kosse vertelt in de uitzending over hoe Move4Mobile te werk gaat, zijn ambities voor de toekomst en de FD Gazelle-prijs, die Move4Mobile drie jaar op rij won. 

Ook gaat het in de uitzending over de samenwerking met netbeheerder Enexis, waarvoor Move4Mobile de 'Enexis Digitale Werkmappen' oplossing heeft gemaakt. Dankzij die oplossing hoeven medewerkers van de Enexisafdeling in Emmen geen werkmappen meer mee te zeulen. Een tablet is genoeg. Voorheen kwam het voor dat werknemers, die op locatie energiestoringen verhelpen, telkens terug moesten naar het kantoor om de juiste werkmap op te halen. 

Nu kunnen zij alle informatie die zij nodig hebben via de app opvragen, waaronder de weekplanning en andere interne opdrachten. Ook het invullen van formulieren gaat nu digitaal. Eenmaal ingevuld kunnen die bovendien - als er wifi-internet beschikbaar is - direct worden doorgestuurd naar de centrale server. Enexis weet zo een enorme tijdswinst te behalen. 

De mobiele oplossing valt zo in de smaak bij Enexis, zo blijkt. Het bedrijf zegt ervoor open te staan de app ook voor hun andere vestigingen in te zetten. 

Lees hier meer over de samenwerking met Enexis.