7 november 2017, door Suzanne Hijink

Het succes van Rabo SmartPin

Sinds de lancering in mei 2015 gebruiken al ruim 17.000 Rabobank klanten Rabo SmartPin. Dit aantal was de doelstelling voor 2018. We kunnen daarom stellen dat Rabo SmartPin een groot succes is!

Zowel voor de kleine als grote ondernemer

Voor meer klanten dan in eerste instantie werd ingeschat blijkt Rabo SmartPin dé oplossing voor het uitvoeren van pintransacties. Naast kleine ondernemers als een thuiskapper of loodgieter, waarop Rabobank zich hoofdzakelijk richtte, wordt Rabo SmartPin nu ook gebruikt door grotere bedrijven. In bijvoorbeeld de transportsector maken chauffeurs ook gebruik van Rabo SmartPin. Chauffeurs kunnen hiermee gelijk bij het lossen de klant laten betalen voor de lading. Voor zowel de ondernemer als de klant is Rabo SmartPin een ideale oplossing. Ondernemers hoeven minder contant geld op zak te hebben, wat de veiligheid vergroot. Ze ontvangen de betalingen de volgende dag gelijk op hun rekening en hebben online inzicht in alle betalingen. De administratie is hiermee vereenvoudigd en er worden kosten bespaard.

Volwaardig kassasysteem

Inmiddels is de Rabo SmartPin app steeds meer een volwaardig kassasysteem aan het worden. In de app kan een productcatalogus aangelegd worden, waarbij voor ieder product een titel, bedrag, afbeelding, btw-tarief en een categorie opgegeven wordt. In de app kunnen zowel pintransacties als contante transacties worden uitgevoerd en voor iedere betaling wordt een kassabon gemaakt die met de klant gedeeld kan worden. Zowel traditionele pinbetalingen als contactloze betalingen (NFC) worden geaccepteerd. Verder geeft de app inzicht in de transactiehistorie en collega's kunnen toegang krijgen tot de app in verschillende rollen, van gebruiker met volledige toegangsrechten tot gebruiker met beperkte toegangsrechten.

Continu doorontwikkelen

Bij een oplossing als Rabo SmartPin, met 17.000 gebruikers, staat de ontwikkeling niet stil. Continu ontwikkelen wij nieuwe features om de mogelijkheden van de app uit te breiden. Op basis van klantfeedback en voortschrijdend inzicht, wordt met Rabobank een wensenlijst opgesteld voor de nieuwe release. Onze designers maken vervolgens designs voor de nieuwe functionaliteiten, waarna de release wordt ingepland. Circa iedere 6 weken brengen wij een update van de apps (iOS en Android) en van de backend uit.

Meer lezen over deze oplossing? Lees hier de Rabo SmartPin case.