17 december 2020, door Jessica Hoeben

Een goed gevoel voor innovatie, een solide basis en flink doorpakken vormen het fundament voor het bouwen van de beste app in de uitzendbranche. Tenminste, als het aan uitzendgigant Timing en digital agency Move4Mobile ligt. Met behulp van de digital agency werd de app binnen een half jaar volledig vernieuwd. De app is een strategisch speerpunt binnen Timing, waarmee iedere flexkracht alles rondom zijn of haar werk kan regelen. Sinds de update groeit de app razendsnel in populariteit en klom in een paar maanden van 2,0 ster naar 4,5 ster in de App Stores.

Alles voor de flexkracht

Timing maakt de laatste jaren een enorme groei door en zet belangrijke stappen op het gebied van professionalisering. Hieronder valt ook de vernieuwing van de app, die nu organisatiebreed een centrale positie inneemt.

Leon Koppenol, directeur Innovatie & Technologie bij Timing: “We wilden onze dienstverlening richting onze flexkrachten verrijken, ze laten voelen dat ze ertoe doen, dat ze worden gewaardeerd en dat ze voor onze klanten van groot belang zijn. Dát overbrengen aan ruim 20.000 flexkrachten is best een uitdaging; we kunnen onmogelijk continu met al onze mensen in contact zijn. Technologie kan persoonlijk contact natuurlijk nooit vervangen, maar met een app kunnen we er wel voor zorgen dat alle zaken rondom werk makkelijk en snel geregeld kunnen worden. Ook kunnen we de ervaring van belangrijke en spannende momenten verzachten. Als een flexkracht aan zijn eerste werkdag begint, willen we dat hij of zij de weg al weet en vol vertrouwen kan starten. De app is op die manier een ijzersterk kanaal om het contact te versterken.”

Afbeelding

Het belang van goed partnership

Timing outsourcet veel en weet als geen ander waaraan goed partnership voldoet. Een aantal partijen werd uitgenodigd om een creatieve en strategische visie te delen hoe Timing de beste app van de uitzendbranche kon worden. Move4Mobile stak hier met kop en schouders bovenuit. Leon: “We willen samenwerken met bedrijven die twee stappen harder zetten, zich committeren aan onze doelstellingen en die creatieve ideeën hebben met het oog op de toekomst. Dat innovatieve vermogen, de vastberadenheid en creativiteit spatten eraf bij Move4Mobile. Daarnaast is de culture fit belangrijk, dat er een klik is met de mensen met wie we samenwerken. Die klik was er vanaf het eerste moment.”

Explosieve stijging in waardering door flexkrachten

De vernieuwing van de app leidde tot een succesvolle samenwerking en werpt zijn vruchten af. Leon: “Er is veel om tevreden over te zijn. Als je de cijfers bekijkt in de App Stores, dan kijk je naar een explosieve stijging in oprechte waardering van onze flexkrachten. Te bedenken hoe we dit met Move4Mobile in recordtijd hebben gebouwd en dat we nu in de lijst van 30 beste apps van Nederland staan tussen zulke grote namen, dat maakt me echt trots. De app is binnen ons bedrijf dan ook geen losstaand ding meer, maar echt van strategisch belang.”

Samen nog meer succes behalen in de toekomst

Ook in de toekomst blijven Timing en Move4Mobile met elkaar samenwerken om vanaf de basis verder door te ontwikkelen. Hiervoor liggen al nieuwe strategische plannen klaar. Leon: “Al tijdens de eerste pitch begon Move4Mobile over augmented reality, één van de features waarmee we mooie plannen in het (verre) vooruitzicht hebben. Daarnaast is de samenwerking erg prettig. De mensen van Move4Mobile doen wat ze zeggen, zijn transparant en stellen zelf proactief de vraag wat beter kan. Dat geeft veel vertrouwen. We hebben al mooie successen gedeeld en vieren die ook met elkaar. Daarom staan we waar we nu staan, en zijn we nog lang niet klaar.”

Ook Move4Mobile kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Lotte Nijland, Creatief Strateeg bij Move4Mobile: “In 2020 hebben we de perfecte basis gelegd en vanaf nu gaan we echt vette dingen maken. In onze samenwerking zijn we dagelijks bezig met het nu, maar we kijken ook steeds vooruit. Zo zullen we in 2021 meer focussen op behoud. We gaan de uitdaging aan om via de app de flexkracht eenvoudig meer werk, ander werk of nieuw werk aan te bieden. In alles wat we doen staat het klantgedreven ontwikkelen centraal.”

Bekijk ook de Timing case

Wat onze bijdrage is aan de vernieuwde Timing app lees je in deze Timing case.

Wil je weten hoe ook jouw app het podium krijgt dat het verdient? Creatief strateeg Lotte Nijland drinkt graag een kop koffie met je om je te vertellen over onze aanpak. Neem contact op met Lotte via lnijland@move4mobile.com.

 

Ook interessant om te lezen