12 februari 2018, door Suzanne Hijink

Timing uitzendteam kiest Move4Mobile!

Timing heeft Move4Mobile in de arm genomen voor het doorontwikkelen en verbeteren van de app.

Over Timing

Timing is een van de grootste uitzendorganisaties van Nederland. Anno 2018 kost het regelen van tijdelijk werk nog steeds veel tijd: zowel voor bedrijf, uitzendkracht als uitzendbureau. Aanpakkers en bedrijven zijn liever aan het werk, dan dat ze zich bezig houden met het regelen (zoeken, administreren) van werk. Daarom wil Timing het regelen van (tijdelijk) werk iedere dag een stukje makkelijker en leuker maken. Van het ‘matchen’ van de beste uitzendkrachten met de leukste werkgevers, tot het plannen en registreren van gewerkte uren of het organiseren van vervoer naar je werk. Zo zorgt Timing er voor dat zowel werkgevers als uitzendkrachten hun tijd zo productief mogelijk kunnen besteden.

Timing app

Timing ontzorgt uitzendkrachten en werkgevers met een slimme combinatie van digitale en persoonlijke dienstverlening. Ook in de uitzendbranche wordt digitale dienstverlening steeds belangrijker, waarbij het gebruik van mobiele telefoons dat van desktop computers steeds verder zal overstijgen. Omdat de app van Timing een steeds belangrijke rol speelt, wil Timing deze verbeteren.

In 2014 heeft Timing de eerste versie van de Timing app gelanceerd. Via de app kunnen uitzendkrachten en opdrachtgevers van Timing elkaar direct vinden, zonder tussenkomst van het fysieke uitzendbureau. Is een uitzendkracht eenmaal aan het werk, dan kan hij alles gemakkelijk regelen via de app: van het indienen van zijn uren tot het opvragen van een loonstrook. Als uitzendkracht kun je ook ‘bonustijd’ verdienen. Zo maakt Timing het regelen van uitzendwerk niet alleen makkelijker maar ook nog eens leuker.

Kansen

De app biedt Timing de mogelijkheid om nog dichter bij de gebruiker te zijn en is daarom een belangrijk contactmiddel. Op dit moment biedt de app vele functionaliteiten. Tegelijkertijd ziet Timing ook veel kansen voor verbetering. Daarom selecteerde Timing na een uitvoerig selectieproces Move4Mobile als nieuwe ontwikkelpartner voor de app. Rob van Arnhem, Manager Digital Strategy bij Timing: “Move4Mobile is een partij die praktisch vooruit kijkt en waarmee we op een lijn zitten als het gaat om de toegevoegde waarde die mobiel kan bieden voor Timing, zowel voor nu als in de toekomst. Move4Mobile geeft ons het gevoel, al vanaf de eerste kennismaking, dat we worden ontzorgd. Een aanpak die wij toejuichen.”

 

“Wij waren op zoek naar een partij wiens manier van praten en werken aansluit bij het ‘no-nonsense’ karakter van Timing. In Move4Mobile hebben we deze partij gevonden.”

Rob van Arnhem, Manager Digital Strategy

 

Starten met een gebruikerstest

Bij een overname van een bestaande app onderwerpt Move4Mobile deze altijd aan een grondige analyse. Er wordt gekeken of er features zijn die opvallen, of de app voldoet aan de standaard van gebruiksvriendelijkheid en hoe onderhoudbaar de code is. De bevindingen van Move4Mobile sluiten aan bij de ideeën van Timing over de verbeteringen in het gebruiksgemak van de app. Daarom is besloten om een uitgebreide gebruikerstest uit te voeren. In deze test gaat een gevarieerde groep gebruikers op basis van vooraf gedefinieerde gebruikersscenario’s in kaart brengen waar de verbeterpunten liggen in de app.

De testen worden in het eerste kwartaal van 2018 uitgevoerd. De resultaten uit deze gebruikerstesten samen met de door Move4Mobile en Timing ingebrachte ideeën zullen de basis vormen voor de verdere ontwikkelingen van de Timing app.