24 september 2020, door Geert Bults

Dé app in de zoektocht naar de perfecte tv-avond; TVgids.nl is genomineerd voor App van het Jaar

Elke week meer dan een half miljoen gebruikers helpen in hun zoektocht naar de perfecte tv-avond. Dat is waar TVgids.nl voor staat. In samenwerking met Bindinc., uitgever van TVgids.nl, werkten onze teams aan de ultieme klantbeleving; een redesign en volledig nieuwe ontwikkeling van de app. Meer dan ooit bepaalt de gebruiker wat hij wanneer wil zien. TVgids.nl biedt niet alleen wat de gebruiker nodig heeft om niets te missen, maar ook dat waarvan de gebruiker nog niet wist dat het er was. Helemaal terecht dus, dat het bedrijf door Emerce en Multiscope is genomineerd voor App van het Jaar!

Look & feel

TVgids.nl is de grootste online televisiegids van Nederland. Dat betekent een enorm aanbod van televisieprogramma’s en informatie, waar gebruikers gemakkelijk hun weg in moeten kunnen vinden. De focus ligt daarom volledig op usability. Dit resulteerde in een overzichtelijke, makkelijk te navigeren app, die nu nog enkel bestaat uit de pagina’s Home, TVgids, Films+Series en MijnGids. Het overzicht in de app wordt versterkt door een heldere kleurencombinatie, en een consistent gebruik van bepaalde componenten in zowel iOS, Android als op de website. Daarnaast blijft de app dankzij caching, ongeacht het aantal gebruikers, snel werken.

MijnGids

Naast een snelle app met heldere navigatie, hebben we met Bindinc. meegedacht wat het gebruik van de app nóg makkelijker zou maken. Dit leidde tot MijnGids, waarin gebruikers hun persoonlijke voorkeuren en interesses kunnen aangeven. Hieruit vloeit een gepersonaliseerde tv-gids voort. De redactie van TVgids.nl werkt daarnaast dagelijks aan het delen van tips en artikelen die de ervaring van de gebruikers verrijken en hen helpt om keuzes te maken. 

“Met Move4Mobile brachten we TVgids.nl next level; het is dé app voor de perfecte tv-avond. Niet alleen is de app nu veel overzichtelijker, hij is ook sneller en meer dan ooit gericht op de gebruiker. De ideale mix van lineaire tv en video on demand. Dat we nu zijn genomineerd voor App van het Jaar is fantastisch!” 

Yvin Hei, Productmanager Digitaal bij Bindinc: “Met het terugdringen van de tv-gids in print, is de app ontzettend belangrijk voor ons. We zijn daarbij afhankelijk van een groot aantal leveranciers die diverse data leveren, en Move4Mobile heeft er altijd voor gezorgd dat het contact met deze partijen goed verliep. De app is de persoonlijke etalage van die data, en gebruikers kunnen er echt met plezier gebruik van maken. De hoeveelheid gebruikers maakt het niet altijd even makkelijk om updates te doen, maar dankzij de gefaseerde uitrol gaat dit iedere keer bijzonder soepel. Daarnaast springt het ontwerp van de app duidelijk in het oog. We zijn niet de enige gids-app in Nederland, maar verreweg wel de allerlekkerste app. TVgids.nl is qua look & feel wel echt een heel prettige versie. Het is geweldig om te zien hoe product, content, data en marketing samenkomen! ” 

Toekomstplannen

Er vindt een grote schifting plaats naar tv kijken via streamingdiensten. TVgids.nl wil ook hier een belangrijke rol in vervullen, door het toevoegen van een platform dat gebruikers helpt een keuze te maken in het enorme aanbod van de verschillende streamingdiensten. Daarnaast zullen onze teams TVgids.nl blijven ondersteunen. Enkele onlangs toegevoegde features in de app zijn dark mode en daarnaast een vernieuwde UI/UX. Voor de nabije staat verdere recommandatie en personalisatie van content op de planning.

In totaal zijn 5 apps van Move4Mobile genomineerd voor de beste app van het jaar. Een prachtig resultaat, en een kroon op onze samenwerkingen met klanten. Zo'n nominatie is hét moment om even stil te staan bij wat we samen bereikt hebben. Benieuwd naar de verhalen achter de andere app nominaties? De genomineerden:
ENGIE
Timing
PLUS
Jan Linders

Stemmen op TVgids.nl? Dat kan nog tot 16 oktober! 

Ook interessant om te lezen