De beste weg van user story tot waardevolle output

27 juli 2020, door Jessica Hoeben

Wil je échte user value bieden, dan is een heldere user story en een gestroomlijnde workflow essentieel. Als mobile agency weten we als geen ander hoe je de vaart houdt in je project en de kwaliteit bewaakt. Twee van onze specialisten delen hun visie op de best practice. Jeffrey, senior iOS developer met scherp oog voor procesverbetering, praat met delivery manager Arjan over coole cases en ultieme samenwerkingen.

In het kort

ARJAN MAZEE woont in Zwolle en werkt een jaar bij Move4Mobile als delivery manager. Arjan regelt afspraken met klanten en zorgt ervoor dat geleverd wordt wat is afgesproken. In zijn vrije tijd fietst (MTB & race) Arjan graag. Zijn verborgen kwaliteit is om anderen te helpen de zaken in het juiste perspectief te laten zien. Zijn grootste droom is een leven en wereld zonder zorgen waarin je in goede gezondheid toffe dingen kunt ondernemen.

JEFFREY SCHONEWILLE woont in Meppel en werkt zes jaar bij Move4Mobile als senior iOS developer. Ook is Jeffrey leider van de (iOS) alignment sessies, waarbij hij continu werkt aan procesverbetering. In zijn vrije tijd sport hij graag met vrienden in de sportschool. Jeffrey zijn verborgen kwaliteit is dat hij erg goed kan koken. Zijn grootste droom is om de wereld rond te reizen.

Wat is essentieel in een goede samenwerking met zowel het team als met de klant?
Jeffrey: “Goede communicatie staat voorop. Je ziet nog wel eens dat mensen niet alles zeggen en dit leidt verderop in het proces tot problemen. Doorvragen en kritisch zijn is erg belangrijk. Ook is een goede samenwerking tussen developers, analisten, de product owner en de scrum master in het hele spel onmisbaar.”

Arjan: “Eens, en daar wil ik commitment aan toevoegen. Zowel bij ons als bij de klant. Aan de kant van het ontwikkelteam vind ik het superbelangrijk dat iedereen goed weet wat we maken en ook waaróm. Daarmee bereik je dat mensen aanzienlijk meer initiatief en verantwoordelijkheid nemen om het project tot een goed einde te brengen. Vanuit de klant hebben we het liefst korte lijnen met de betrokkenen. Daarnaast is het van belang dat er regelmatig knopen kunnen worden doorgehakt, liefst door de product owner. Hiermee voorkom je dat wij als ontwikkelteam onnodig stilvallen.”

“Een product owner en scrum master moeten continu aan elkaar trekken om een goed product af te leveren”

Jeffrey: “En goed om te noemen is het belang van een goede product owner in combinatie met een scrum master. Dit zijn twee rollen die continu aan elkaar moeten trekken om een goed product af te leveren. Een product owner is er voor de stakeholders en wil zo snel mogelijk vooruit. De scrum master is er voor het ontwikkelteam, bewaakt het proces en zorgt voor verbetering daarin. Deze combinatie is goud waard voor de efficiëntie van en samenwerking tijdens het project. Bij gebrek aan die capaciteit bij de klant springen wij bij.”

Wat is de beste workflow om tot waardevolle output te komen?
Arjan: “Begin klein, valideer aannames en bouw iteratief richting een verfijnd resultaat. Dat is de beste aanpak. De eerste stap is ....

Het volledige artikel lezen?

Wij sturen het artikel graag digitaal naar je toe.
 

Ook interessant om te lezen