De eerste stap richting veilig online bankieren in Suriname

Met het geld in je broekzak over straat naar de bank, om daar je bankzaken te regelen. Dat kunnen we ons in het hightech westen bijna niet meer voorstellen. Toch is een groot deel van de wereld nog helemaal niet zo tech savvy, zo ook Suriname.

De Surinaamsche Bank (DSB) wil hier verandering in brengen. De eerste stap? De ontwikkeling van een digitaal platform waarop de Surinamers hun bankzaken online veilig en makkelijk kunnen regelen. Aan ons de uitdaging om dit te realiseren.

 

Het resultaat? Een digitaal platform dat zó toegankelijk is, dat er voor de Surinamers geen drempels meer zijn om die eerste stap in het online landschap te zetten. 

 

Gebruiksvriendelijk, lightweight en razendsnel

We hebben rekening gehouden met een aantal zaken:
 
• Het online regelen van bankzaken is voor de eindgebruiker volstrekt nieuw, dus gebruiksvriendelijkheid is essentieel
 
De meeste Surinamers hebben gemiddeld 1,5 telefoon, maar geen computer
 
De internetverbinding is niet altijd en overal stabiel, dus het platform moet lightweight en snel zijn
Afbeelding

Guiding principles

Afbeelding

Mobile first

De meeste Surinamers hebben geen computer, maar wel een mobiele telefoon. De initiële setup van het platform hebben we daarom ontworpen voor mobile. Het responsive design zorgt ervoor dat de inhoud zowel op mobile als desktop toegankelijk is.
Afbeelding

Weinig tekst 

Gebruikers willen niet meer tijd besteden aan het regelen van hun bankzaken dan strikt noodzakelijk, zowel online als offline. Veel informatie kan dit nodeloos ingewikkeld maken. Daarom zijn zowel de teksten als de menu items beperkt tot het minimale, en wordt de gebruiker vanaf de homepagina begeleid naar de voor hem belangrijkste pagina’s.

Extra aandacht voor performance

Internetverbindingen in Suriname zijn niet altijd stabiel of überhaupt aanwezig. Daarom hebben we extra aandacht besteed aan de performance. Hierdoor is de website, ook bij slechte internetverbinding, nog steeds goed te bereiken. In een notendop: 
 
het minimaliseren van de laadtijd van bestanden, door webpagina’s, afbeeldingen en iconen lightweight te maken. Ook worden ze ondergebracht in het content delivery network (CDN) CloudFront; de content wordt lokaal gecached, waardoor de server volledig wordt ontlast.

 
door gebruik te maken van een static site generator; in tegenstelling tot een dynamische website, staan de pagina’s van een statische website al klaar voordat de gebruiker deze bezoekt, waardoor de laadtijd van de pagina’s wordt geminimaliseerd.

 

 

​Steven Coutinho, CEO De Surinaamsche Bank:

​“Onze website moest ons nieuwste kantoor worden. Hiervoor was het nodig om onze website anders in te richten; gebruiksvriendelijker, simpeler en uniek. Voor onze klanten moet het aantrekkelijk en makkelijk zijn om nog meer diensten en producten in drie stappen te kunnen aanvragen en hun bankzaken zelf te regelen. Daarnaast moet informatie natuurlijk snel en gemakkelijk te vinden zijn. Dat hebben we bereikt, de basis is gelegd en nu gaan we verder om de site nog verder te optimaliseren”

 

Afbeelding

Headless CMS

DSB moet zelf regelmatig wijzigingen kunnen doorvoeren, daarom werkt het platform met een headless content management systeem (CMS). Hierdoor is DSB niet verbonden aan de restricties die een traditioneel CMS biedt; DSB is zelf eigenaar van de data en content en heeft alle vrijheid om de voorkant naar eigen wens op te maken. Alle data is via een API beschikbaar voor verschillende apparaten. Met dit platform kan DSB alle kanten op, ook met het oog op de toekomst.

Afbeelding

Toekomstvisie

De basis staat: een super stabiel platform. De eerste stap richting veilig bankieren in Suriname is daarmee gezet. Deze ontwikkeling vormt de basis om verder door te ontwikkelen, in de vorm van het aanbieden van meer digitale services.