Context als sleutelfactor in het wel of niet slagen van je digitale product

Met gemiddeld 4,4 sterren één van de best gewaardeerde apps in energieland. Het afgelopen jaar lag de focus op een bijzondere mijlpaal: versie 5 van de ENGIE app bevat nieuwe features op het gebied van inzicht en advies, een slimme herindeling en frisse nieuwe styling.

Afbeelding

Nieuwe visie op de ENGIE app

Al sinds 2016 is Move4Mobile dé mobile partner van ENGIE, met wie we samenwerken aan de doorontwikkeling van de app. Een volwassen en volwaardige app, maar ook één die door de uitbreidingen in de afgelopen jaren aardig vol begon te raken. Het was tijd om opnieuw naar de tekentafel te gaan en samen met ENGIE een nieuwe visie op de app te ontwikkelen.

Na een intensief onderzoekstraject vertaalden we de strategie van ENGIE door naar een effectieve strategie van de app. De kern van het verhaal? Focus naast effectief inzicht óók op verduurzaming en aan het bijdragen aan een beter klimaat. Dat vertaalde zich naar meer focus op bewijsvoering en een nieuw scherm dat draait om het helpen van klanten met hun eigen energietransitie.

Afbeelding

Hoe we in een volle app meer ruimte creëerden

Om ruimte te maken hebben we gekozen voor een simpeler én flexibeler navigatie van de app: Inzicht, Advies, Contact en Regelen. Alles wat je van je energieleverancier verwacht, precies op de plek waar je het zoekt.

Afbeelding

Slim dashboard geeft naast inzicht ook context

Versie 5 bevat alles rondom het verbruik in één slim scherm. Via handige blokjes, ‘widgets’, ben je zo up to date. Gebruiksvriendelijker en handiger dan ooit dus.

De app relevanter dan ooit

Verduurzaming, stijgende gasprijzen en bewuster leven zijn thema’s die enorm actueel zijn. De ENGIE-app speelt hier slim op in door op laagdrempelige wijze inzicht te geven in actueel en historisch energieverbruik en slim verbruiksadvies. Daarnaast verhoogt de app de selfservice bij klanten, door het regelen van contractzaken supereenvoudig te maken.

Afbeelding

App key player voor ENGIE

De app is een belangrijk kanaal voor ENGIE om klanten te binden. De focus op relevante updates zorgt voor grote gebruikerstevredenheid en daarmee loyaliteit.

De komende tijd zal de app worden uitgebreid, waarbij context en verbruik key blijven. Maar ook op het gebied van verduurzaming en advies zal de app flink worden uitgebreid.

Rating enorm gestegen

De functionaliteiten in versie 5 draaien om het alledaagse gebruik van de app. Mede hierdoor zijn gebruikers erg tevreden over de huidige app. De app is gestegen naar gemiddeld een 4,3, en behoort daarmee tot één van de best beoordeelde apps uit energieland!