Loyalty platform voor Leidsche Rijn Centrum

Een geheel nieuw centrum, gericht op de toekomst en onderscheidend van de rest. Dat is Leidsche Rijn Centrum (LRC). Door het samenbrengen van verschillende disciplines in één innovatieplatform is de gehele customer journey van LRC aangepakt, met als doel om een ultieme winkelbeleving te creëren voor de consument.

Het winkelcentrum van de toekomst

LRC is een stadshart dat op vele vlakken uniek is. Stedenbouwkundig is het ‘perfect’, architectonisch zeer divers en het winkelaanbod is een mooie mix van huurders. Dit alleen was voor LRC B.V. niet voldoende. Het centrum moet toekomstgericht zijn en zich duidelijk onderscheiden van andere centra. Daarvoor is het onmogelijk om de technologische ontwikkelingen te negeren. Met die gedachte is de ambitie uitgesproken om van LRC het meest innovatieve centrum van Nederland te maken waarbij een ultieme winkelbeleving voor de consument voorop stond. Move4Mobile heeft in opdracht van A.s.r vastgoed hiervoor een innovatieplatform ontwikkeld.

Afbeelding

Één centraal platform

Binnen LRC wordt veel geanonimiseerde data verzameld over het gedrag van de consument. Als integrator zorgt Move4Mobile ervoor dat deze informatie zo slim mogelijk verwerkt wordt en daardoor ingezet kan worden om een optimale winkelervaring te creëren. Hiervoor zijn real-time koppelingen gerealiseerd tussen de systemen van verschillende partners die diensten leveren aan LRC, waaronder IP Parking, PFM, Webpower en MyOrder. Bij de gehele ontwikkeling van deze oplossing is gezocht naar een optimale balans tussen gebruiksgemak, de privacy van de consument en de toegevoegde waarde voor de retailer.

Ultieme winkelbeleving

Door het samenbrengen van verschillende disciplines, waaronder een app met loyaliteitsprogramma, digitale informatieschermen en parkeren via kentekenregistratie in één innovatieplatform hebben wij de gehele customer journey van LRC aangepakt. Het oriëntatieproces start vanuit de app waar een persoonlijke feed wordt getoond met aanbiedingen en acties van winkeliers. Kentekenregistratie maakt het vervolgens mogelijk om zonder extra handelingen gemakkelijk te parkeren in het centrum. De digitale informatieschermen die door het gehele centrum hangen tonen acties van winkeliers, informatie over het centrum en wijzen je de weg door het centrum. Door gebruik te maken van het loyaliteitsprogramma wordt elk bezoek aan de winkel beloond met punten die ingeleverd kunnen worden tegen een gratis ‘extraatje’. Het nieuwe loyaliteitsprogramma van LRC zet bovendien als geen ander aan tot het behalen van de doelstellingen van de winkeliers: retentie en cross- en upsell. Bij thuiskomst ontvangt de consument nog een nieuwsbrief met aanbiedingen voor het volgende bezoek.

Move4Mobile is verantwoordelijk voor de interactie en het visuele design van de LRC app, de MijnLRC app voor winkeliers, het control center voor winkeliers en de digitale informatieschermen die in het winkelcentrum hangen.

Afbeelding

Design

Het design traject zijn we gestart met het in kaart brengen van de customer journey van LRC en hoe deze vorm en inhoud moet krijgen. Ons startpunt is de app voor bezoekers geweest, om vanuit de belangrijkste gebruiker uit te gaan. Rondom alle features die nodig waren voor deze app zijn we begonnen met een wireframe fase, waarbij in “zwart wit”, in nauw overleg met de klant, een interactiemodel voor de app is neergezet. Na deze fase is de huisstijl van LRC doorvertaald naar een compleet design van de app, waarbij we verantwoordelijk waren voor elk aspect. Van algemene look en feel, tot de weergave van de kaart, de werking van de coupons en alle illustraties. 

Afbeelding

Design is één van onze expertises, bekijk onze design pagina als je meer wilt weten over het tot stand komen van een gebruiksvriendelijk design.

Afbeelding

Consumenten app met loyaliteitssysteem

De consumenten app met geïntegreerd loyalty systeem die Move4Mobile speciaal ontwikkelde voor de klanten van LRC, maakt offline winkelen nog leuker. De basis van deze loyalty functionaliteit is afkomstig van MyOrder. De consument kan via de app sparen voor korting bij de diverse winkels, in de horeca en op parkeren. Het doel van dit systeem is niet het aanmoedigen van grote aankoopbedragen, maar vooral het stimuleren van divers winkelgedrag. Met gespaarde punten kunnen coupons geclaimd worden, die door winkeliers in MijnLRC worden aangemaakt. Een slim algoritme zorgt ervoor dat de informatie die getoond wordt in de app aansluit bij de interesses van de consument.

Daarnaast geeft de app informatie over het centrum, events en maakt de app het mogelijk te parkeren op basis van kentekenregistratie. Parkeerkosten kunnen achteraf, wanneer het de klant uitkomt, betaald worden.

Afbeelding

MijnLRC

MijnLRC is een multifunctionele app waarin winkeliers zelf hun aanbiedingen en winkel details kunnen beheren. Deze winkel details komen vervolgens terug in de app, de website en op de digitale informatieschermen. Ook kan een winkelier eenvoudig screen time inkopen in het winkelcentrum door via templates eenvoudig campagnes aan te maken.

Afbeelding

Digitale informatieschermen

Binnen LRC hangen meerdere informatieschermen, zowel met als zonder touchscreen. Voor deze narrowcasting hebben wij een televisie-interface ontworpen. Een interactieve kaart met navigatie van het winkelcentrum staat hier centraal. Eenvoudig kunnen hier winkelgegevens worden opgezocht. De informatieschermen spelen primair campagnes af, staat er een persoon voor het scherm dan wordt dit gedetecteerd en wordt de interactieve kaart getoond.

Afbeelding

Control center

Als lijm voor deze systemen hebben wij een control center voor beheerders van het winkelcentrum ontworpen en ontwikkeld. In dit systeem kunnen eenvoudig winkels worden toegevoegd, acties en nieuws worden beheerd en kunnen campagnes over de informatieschermen in het centrum worden verdeeld. 

Onze eindoplevering? Een herkenbare totaaloplossing waarbij de user experience de leidraad is voor consumenten, winkeliers en beheerders.

Meer weten over deze oplossing? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over.

Je kunt de LRC app downloaden via de stores:

Tom Hilderink
UITGELICHT

'Mede door de kennis, kunde en visie van Move4Mobile zijn we gekomen tot het resultaat dat wij voor ogen hadden.'

Het verraste mij hoe veelzijdig Move4Mobile is. Van design tot techniek en van data tot projectmanagement. Alle medewerkers verstaan hun vak uitstekend en zorgen voor de uitstraling en kwaliteit die je als opdrachtgever hoopt te krijgen.

Tom Hilderink
Ontwikkelaar Leidsche Rijn Centrum bij ASR