Loyalty platform voor Leidsche Rijn Centrum

Een geheel nieuw centrum, gericht op de toekomst en onderscheidend van de rest. Dat is Leidsche Rijn Centrum. Door het samenbrengen van verschillende disciplines in één innovatieplatform is de gehele customer journey van Leidsche Rijn Centrum aangepakt, met als doel een ultieme winkelbeleving.

Het winkelcentrum van de toekomst

Leidsche Rijn Centrum is misschien wel het laatste nieuwe stadshart dat Nederland krijgt. Dit project is op vele vlakken uniek. Stedenbouwkundig is het een ‘perfect’, architectonisch zeer divers met veel details en het winkelaanbod is een mooie mix van huurders. Het centrum biedt maar liefst ruimte voor 130 winkels, met grote ketens als Jumbo Foodmarkt, H&M, Hema, Jack & Jones, Vero Moda en Hunkemöller. 

Maar dit was voor LRC B.V. niet voldoende. Het centrum moet toekomstgericht zijn en zich duidelijk onderscheiden van de rest. Daarvoor is het onmogelijk om de technologische ontwikkelingen te negeren. Met die gedachte is de ambitie uitgesproken om hier het meest innovatieve centrum van Nederland te realiseren. Op 16 mei 2018 is Leidsche Rijn Centrum geopend.

Afbeelding

Ultieme winkelbeleving

Eerst online oriënteren, daarna naar het centrum om via kentekenregistratie te parkeren. Door het centrum navigeren met de app, genietend van de uitstekende wifi verbinding en mooie aanbiedingen uit het loyaliteitssysteem. Direct uitrijden en het parkeertegoed achteraf betalen. Zodra je thuiskomt ontvang je een nieuwsbrief met de nieuwe aanbiedingen voor het volgende bezoek. Door het samenbrengen van verschillende disciplines in één innovatieplatform is de gehele customer journey van Leidsche Rijn Centrum aangepakt, met als doel een ultieme winkelbeleving creëren voor de consument. A.s.r vastgoed (projectontwikkelaar) heeft Move4Mobile gevraagd om dit innovatieplatform te ontwikkelen.

Afbeelding

Één centraal platform

Binnen LRC wordt veel geanonimiseerde data verzameld over het gedrag van de consument. Als integrator zorgt Move4Mobile ervoor dat deze informatie zo slim mogelijk verwerkt wordt en daardoor ingezet kan worden om een optimale winkelervaring te creëren. Hiervoor zijn real time koppelingen gerealiseerd tussen de systemen van verschillende partners die diensten leveren aan LRC, waaronder IP Parking, PFM, Webpower en MyOrder. Alles wat er in en rond de winkel en/of het winkelcentrum gebeurt kan gecommuniceerd worden naar de consument via de LRC app met geïntegreerd loyaliteitssysteem, via e-mail, website en de digitale informatieschermen in het centrum. Move4Mobile heeft bij de ontwikkeling van deze oplossing gezocht naar een optimale balans tussen gebruiksgemak, de privacy van de consument en de toegevoegde waarde voor de retailer.

Design

Het design traject zijn we gestart met het in kaart brengen van de customer journey van LRC en hoe deze vorm en inhoud moet krijgen. Tijdens de customer journey komt de klant op verschillende manieren in aanraking met ons werk. Move4Mobile is verantwoordelijk voor de interactie en het visuele design van de LRC app voor consumenten, de MijnLRC app voor winkeliers, het Control Center voor winkeliers en de narrowcasting en de interactieve televisies die in het winkelcentrum staan geplaatst.

Ons startpunt is de app voor bezoekers geweest, om vanuit de belangrijkste gebruiker uit te gaan. Rondom alle features die nodig waren voor deze app zijn we begonnen met een wireframe fase, waarbij in “zwart wit”, in nauw overleg met de klant, een interactiemodel voor de app is neergezet. Na deze fase is de huisstijl van LRC doorvertaald naar een compleet design van de app, waarbij we verantwoordelijk waren voor elk aspect. Van algemene look en feel, tot de weergave van de kaart, de werking van de coupons en alle illustraties. Design is één van onze expertises, bekijk onze design pagina als je meer te weten wilt komen over het tot stand komen van een gebruiksvriendelijk design.

Afbeelding

Consumenten app met loyaliteitssysteem

De consumenten app met geïntegreerd loyalty systeem die Move4Mobile speciaal ontwikkelde voor de klanten van LRC, maakt offline winkelen nog leuker. De basis van deze loyalty functionaliteit is afkomstig van MyOrder. De consument kan via de app sparen voor korting bij de diverse winkels, in de horeca en op parkeren. Het doel van dit systeem is niet het aanmoedigen van grote aankoopbedragen, maar vooral het stimuleren van divers winkelgedrag. Met gespaarde punten kunnen coupons geclaimd worden, die door winkeliers in MijnLRC worden aangemaakt. Een slim algoritme zorgt ervoor dat de informatie die getoond wordt in de app aansluit bij de interesses van de consument.

Daarnaast geeft de app informatie over het centrum, events en maakt de app het mogelijk te parkeren zonder extra handelingen op basis van kentekenregistratie. Parkeerkosten kunnen wanneer het de klant uitkomt betaald worden.

Afbeelding
Afbeelding

MijnLRC

MijnLRC is een multifunctionele app waarin winkeliers zelf hun aanbiedingen en winkel details kunnen beheren. Deze winkel details komen vervolgens terug in de app, de website en de narrowcasting. Ook kan een winkelier eenvoudig screen time inkopen in het winkelcentrum door via templates eenvoudig campagnes aan te maken.

Afbeelding

Digitale informatieschermen

Binnen LRC zijn meerdere informatieschermen, zowel met als zonder touchscreen, geplaatst. Voor deze narrowcasting hebben wij een televisie-interface ontworpen. Een interactieve kaart met navigatie van het winkelcentrum staat hier centraal. Eenvoudig kunnen hier winkelgegevens worden opgezocht. Deze informatieschermen spelen primair campagnes af, maar detecteert automatisch of er een persoon voorstaat. Wanneer dit gebeurt, wordt de interactieve kaart getoond.

Afbeelding

Control center

Als lijm voor deze systemen hebben wij een control center voor beheerders van het winkelcentrum ontworpen en ontwikkeld. In dit systeem kunnen eenvoudig winkels worden toegevoegd, acties en nieuws worden beheerd, en kunnen campagnes over de televisies in het centrum worden verdeeld. 

Onze eindoplevering? Een herkenbare totaaloplossing waarbij de user experience de leidraad is voor consumenten, winkeliers en beheerders.

Leidsche Rijn Centrum is geopend in het voorjaar van 2018. De LRC app is vanaf 9 mei 2018 te downloaden in de stores. Meer weten over deze oplossing? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over.

Je kunt de LRC app downloaden via de stores:

Tom Hilderink
UITGELICHT

'Mede door de kennis, kunde en visie van Move4Mobile zijn we gekomen tot het resultaat dat wij voor ogen hadden.'

Het verraste mij hoe veelzijdig Move4Mobile is. Van design tot techniek en van data tot projectmanagement. Alle medewerkers verstaan hun vak uitstekend en zorgen voor de uitstraling en kwaliteit die je als opdrachtgever hoopt te krijgen.

Tom Hilderink
Ontwikkelaar Leidsche Rijn Centrum bij ASR