Bedrijfsproces optimalisatie

Vaak worden er door organisaties onnodig meerdere tools gebruikt om hun bedrijfsprocessen te beheren. Ook installatiebedrijf Morrenhof-Jansen maakte gebruik van verschillende tools. Move4Mobile ontwikkelde één systeem dat medewerkers van Morrenhof-Jansen vele functionaliteiten biedt, van het inzien van de planning, het aanvragen van verlof tot het actuele bedrijfsnieuws.

Afbeelding

Morrenhof-Jansen is dé totaalinstallateur van Oost - Nederland. Als totaalinstallateur ontwerpen, bouwen en onderhouden zij installaties op het gebied van o.a. klimaatbeheersing, elektra, sanitair, datanetwerken en zonnepanelen. Dagelijks zijn er tal van monteurs op weg om werkzaamheden bij klanten uit te voeren. Voor het inzien van de planning, het administreren van de gewerkte uren, het bestellen van kleding etc. werd gebruik gemaakt van verschillende systemen. De vraag van monteurs naar een oplossing die het gebruik van deze verschillende systemen overbodig zou maken leidde tot de ontwikkeling van de Morrenhof-Jansen app.

Focus op planning

De focus in dit project lag op de planning-functionaliteit. Waar voorheen een excel-sheet werd gebruikt, logt nu elke werknemer in op zijn persoonlijke omgeving binnen de nieuwe Morrenhof-Jansen app. Vanuit daar wordt de wekelijkse planning getoont. Vindt er last-minute een wijziging plaats in de planning, dan wordt de monteur daar via een push-bericht van op de hoogte gebracht. Hierdoor worden onnodige ritjes bespaart. Urenregistratie en het aanvragen van verlof zijn naast de planning, de belangrijkste functionaliteiten van de app. Daarnaast kan werkkleding, PBM en EHBO artikelen via de app besteld worden, geeft het smoelenboek een handig overzicht van alle medewerkers en voorziet de app in het laatste bedrijfsnieuws.

Afbeelding

Beheerportaal

Vanuit het beheerportaal dat we ontwikkelden voor Morrenhof-Jansen kan o.a. de planning worden beheerd en projecten en agenda items worden aangemaakt. Daarnaast biedt het portaal een up-to-date overzicht van de personeelsadministratie. 

Het samenbrengen van meerdere functionaliteiten in de app heeft ervoor gezorgd dat het bedrijfsproces eenvoudiger en efficiënter verloopt, voor zowel de organisatie als hun medewerkers.

Afbeelding
Erdy Jansen
UITGELICHT

'Dankzij de app en het beheerportaal verlopen onze bedrijfsprocessen eenvoudiger en efficiënter!'

We zijn erg tevreden over de samenwerking. Move4Mobile zorgt voor een goede begeleiding van het proces, denkt oplossingsgericht en heeft onze bedrijfsprocessen uitstekend vertaald naar een app en bijbehorend beheerportaal. Veel zaken die voorheen op papier of in Excel geregeld werden verlopen nu veel eenvoudiger en efficiënter voor zowel de organisatie als onze medewerkers.