App voor NPO Zapp: ongrijpbare tweens vangen, boeien en binden

Tweens, kinderen tussen de 6 en 12. De doelgroep van televisiezender Zapp. Voor hen hebben we deze gloednieuwe app ontworpen en gebouwd waarin zij de nieuwste programma’s en films kunnen kijken en podcasts kunnen luisteren. Een uitdagende doelgroep op het gebied van user experience. Als native mobiele gebruikers stellen ze hoge eisen aan de functionaliteiten van een app.

Afbeelding

Het activeren en binden van de jonge generatie

Het mediagedrag van vooral jonge generaties is sterk veranderd, mede door de invloed van social media. NPO’s jongerenmerk Zapp wil onmisbaar zijn in het leven van deze jonge generatie. Om hen te blijven boeien, activeren en binden wil Zapp een direct connectie aangaan via een vernieuwde app. Content en interactie staan daarbij centraal. Door gebruik te maken van toekomstbestendige, dynamische en modulaire frontend technologie hebben we ingespeeld op de behoefte van de doelgroep. Belangrijk hiervoor is inzicht in de huidige behoeftes van de doelgroep. Met de realisatie van de app verschuift de focus van Zapp de komende jaren van zender naar 360° platform. Klaar voor de nieuwe generatie mediagebruikers.

Afbeelding

Altijd boeiend. Niet te groot voor de kleinste en nooit te kinderachtig voor de grootste

Tweens zijn mediawijzer dan jij en ik. Jong, maar zeker niet onervaren. Én al heel wat gewend. Hun UX-ervaring is torenhoog. De apps die zij gebruiken, zoals TikTok, Snapchat en Instagram, zijn de crème de la crème. Vandaar onze focus op een ijzersterk, dynamisch en interactief design om hen te vangen, boeien en binden en zo een stukje zelfstandiger te maken.

Hyperinteractief design waar je jij tegen zegt

Een app voor jongeren die volwassen aanvoelt. Dat was ons doel voor het design van deze app. In deze nieuwe app staat interactie centraal. Op home kunnen gebruikers direct reageren op iedere video met een, door Move4Mobile zelf ontworpen, emoji en zien ze direct wat anderen ervan vinden. En met de polls kunnen gebruikers in één seconde hun mening geven.

Afbeelding

Measure twice, build once

Het in de designfase ontwikkelde prototype werd door UXkids getest met een panel van 12 kids. De hieruit voortgekomen feedback is verwerkt, waarna we de app in een periode van drie maanden ontwikkeld hebben. Voorafgaand aan de release hebben we nog een interne friends & family-test op kantoor georganiseerd, waarbij de betaversie van de app nog één laatste keer kritisch onder de loep werd genomen door de doelgroep.

Een steady basis die smaakt naar meer

De livegang van de app was onmiddellijk een succes. De nieuwe interactiemogelijkheden zoals stemmen en emoji sloegen vanaf dag één aan.
Download de app nu in de stores!