Een veilig betaalsysteem voor iedereen

Piek is een start-up die zich richt op het faciliteren van cashless betalingen op events, festivals, beurzen en in uitgaansgelegenheden. Iedereen de mogelijkheid geven om een eigen, cashless betaalsysteem op te zetten, dat was de wens van Den Hollandsche PiekUnie (Piek).

Afbeelding

De uitdaging

Ontwikkel een digitale betaaloplossing waarmee op een veilige manier een eigen cashless betaalsysteem opgezet kan worden.

Digitale consumptiemunt

Er is een innovatieve betaal app ontstaan waarmee organisatoren van events op een overzichtelijke manier betalingen kunnen faciliteren. De mobiele oplossing bestaat uit een drietal elementen, een kassa-app voor verkooppunten, een wallet-app voor bezoekers en een event-dashboard voor de beheerder van het event.

Afbeelding

Online en offline betalen

Een betaling vindt plaats vanuit de betaal app of met een NFC tag. De toevoeging van NFC in de vorm van een armband of pasje maakt een veilige en snelle cashless betaling mogelijk voor bezoekers zonder internet of smartphone. Deze kan ook ingezet worden als verlengstuk van de app. Betalingen via de smartphone worden real-time verwerkt door het scannen van een unieke QR-code die de kassa app aanmaakt.

"Prettig is dat we ten allen tijde, zelfs tijdens events tot midden in de nacht, met de projectmanager vanuit Move4Mobile kunnen schakelen. Er wordt goed meegedacht, onze problemen worden als het ware geadopteerd. Dat zorgt voor betrokkenheid, maar ook voor betere oplossingen.”

-Harm-Jan Bakker - Operationeel manager Piek

Baas over het betaalsysteem

Het dashboard dat we ontwikkelden biedt organisaties de mogelijkheid het aantal verkooppunten, kortingen en coupons in te stellen. Ook kan er gekozen worden voor een eigen muntwaarde.

Realtime inzicht in gedetailleerde statistieken

Het dashboard biedt realtime inzicht in gedetailleerde statistieken, van bezoekersgedrag tot bestedingen per verkooppunt. Een waardevol aspect waarmee organisaties events in de toekomst kunnen optimaliseren.

Je kunt de Piek app downloaden via de stores: