De meest mobiele pinoplossing

Rabo SmartPin maakt van iedere smartphone een pinapparaat. Met de app en bijbehorende kaartlezer kunnen overal (contactloze) pinbetalingen en contant geld geaccepteerd worden.

Al vijf jaar een succes!

Traditionele kassasystemen zijn log, duur, en niet mobiel. Om die reden heeft Rabobank in 2015, samen met Move4Mobile, de eerste versie van SmartPin geïntroduceerd. Sindsdien is Move4Mobile verantwoordelijk voor het design, de backend en apps voor Android en iOS.

Afbeelding

De kassa die teruggaat naar de essentie

Volwaardig, maar zonder onnodige bijzaken. Dat is SmartPin. Dit is wat je ermee kunt:

  • Pinbetalingen accepteren, ook contactloos en via Apple Pay;
  • Contante betalingen accepteren en wisselgeld berekenen;
  • Een kassabon mailen, printen of delen;
  • Producten aanmaken die je vaker verkoopt;
  • Dag-, week- en maandomzet overzichtelijk inzien of exporteren;
  • 
Gedeeld gebruik middels eenvoudige rollenstructuur.


SmartPin werkt overal in Europa. Geslaagde betalingen staan de volgende dag al op de rekening!

Afbeelding

Nieuw jasje

Een volledig redesign van de app staat nu live. De app sluit aan op de vernieuwde stijl van Rabobank. Ondersteunende functionaliteiten zoals omzet, kasboek, productbeheer en instellingen hebben een veel prominentere plek gekregen.

Afbeelding

Doorontwikkelen op basis van gebruikersfeedback

Rabo SmartPin is uitgegroeid tot een volwaardige betaaloplossing op de Nederlandse markt. De app wordt continu doorontwikkeld, veelal op basis van gebruikersfeedback. Hierbij letten we altijd op drie dingen:

1. We leggen de feature in normale mensentaal uit.

2. We zorgen dat de feature eenvoudig in gebruik is.

3. We zorgen dat de feature niet in de weg zit voor gebruikers die er geen gebruik van willen maken.

Zo is het sinds kort mogelijk om via bluetooth ook een bonnenprinter en productscanner toe te voegen. Ook is het Kasboek toegevoegd, waarmee de contante cashflow in overzichtelijke periodes bijgehouden kan worden.

Op dit moment wordt gewerkt aan een integratie van betalen via iDEAL en aan Split Payments, waarmee klanten in delen kunnen betalen.

Afbeelding

Veilig en betrouwbaar

Ondernemers zijn voor hun inkomsten van SmartPin afhankelijk. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. De app en ondersteunende systemen worden continu gemonitord en iedere aanpassing en update testen wij grondig.

Samen staan we sterk

Voor deze oplossing werken we actief samen met Rabobank Nederland, in scrum- en teamverband. Ook zijn er diverse andere leveranciers betrokken, die bijvoorbeeld de kaartlezers (hardware) leveren.