De digitalisering van een promotiebedrijf

Dagelijkse communicatie met ruim 100 collega’s die door het hele land worden ingezet, dat vraagt om een gebruiksvriendelijke digitale oplossing. Een oplossing die je niet zomaar van de plank pakt.

Roscom

Het familiebedrijf Roscom is uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op het gebied van fieldmarketing. Dagelijks trekken serviceteams eropuit om (aansprekende) bedrijven te vertegenwoordigen door middel van roadshows, instore demonstraties, huis-aan-huis bezoeken en promoties in steden.

Allesomvattend from scratch

De enorme groei die Roscom in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt vereist een ijzersterke visie. Hoe zorg je ervoor dat je betrokken en gemotiveerde teams creëert? Dat is alleen mogelijk als je het bedrijfsproces digitaliseert en laat aansluiten bij de wensen en behoeften van de medewerkers.

Move4Mobile is gevraagd om te helpen deze digitaliseringsslag te realiseren waarbij de integratie van het bedrijfsproces voorop staat maar het gebruik ervan geen extra belasting vormt voor de medewerkers.

De oplossing die gerealiseerd is omvat alle basisprocessen die de kracht van de organisatie creëren. Daarbij is vooral gekeken naar hoe je op afstand optimaal de kracht van je team kunt benutten.

Afbeelding

Geautomatiseerde planningsmodule

Het plannen van teams over tientallen projecten op locaties door het hele land vormt een flinke uitdaging. Niet alleen de beschikbaarheid van medewerkers maar ook aan boeken van hotelovernachtingen, reistijd en het selecteren van buddy's voor nieuwkomers moet gedacht worden. Al deze elementen zijn strategisch verweven in de nieuwe planningsmodule.

Het resultaat is een (bijna) volledig geautomatiseerde planningsmodule waarmee op een snelle en eenvoudige manier alle projecten en medewerkers ingepland kunnen worden. Medewerkers zijn hierdoor altijd op de hoogte van hun werkzaamheden.

Afbeelding

Collega's gezocht gevonden

Mensen zijn de kracht van Roscom. De tool biedt overzichtelijk personeelsmanagement en een smoelenboek voor medewerkers. 

Afbeelding

Hoogstpersoonlijk

De personeelsapp voorziet in alle behoeften van medewerkers om hun taken op de juiste manier uit te kunnen voeren. De gebruiksvriendelijke app stelt medewerkers in staat de planning te bekijken, uren te registreren, vakanties aan te vragen en contact met collega’s te leggen.

Afbeelding

De kracht van maatwerk

De user interface van zowel de app als het webportaal zijn volledig op maat ontworpen zodat het gebruik ervan exact aansluit op de behoeftes van de gebruiker. Door het systematische gebruik van UI-elementen is de gebruikerservaring enorm consistent.

Afbeelding

'Het is erg fijn om met een team te werken waarbij ieder vanuit eigen specialisatie naar het systeem kijkt en daarin de beste oplossingen naar boven haalt. Bij Move4Mobile weten ze waar ze het over hebben.'

Iris Alsleben - Product owner Roscom

 

Evolutie in zes maanden

In zes maanden tijd hebben we dit volledige platform ontworpen en ontwikkeld. Een backend, webportaal en native app voor Android en iOS. Een fundament in de operatie van Roscom.