De boekhoudtool voor zzp’ers

In samenwerking met Rabobank Nederland heeft Move4Mobile Tellow ontwikkeld, een compleet nieuw boekhoudpakket voor zzp’ers. De missie van Tellow: Zzp’ers de vrijheid geven om te ondernemen. Boekhouden moet een feestje zijn! Met behulp van een intuïtieve app en webapplicatie wordt de ondernemer ondersteund bij het up-to-date houden van zijn administratie.

Moonshot-campagne

Tellow is ontstaan uit een Moonshot-campagne van Rabobank. Deze campagne is een intern versnellingsprogramma binnen de bank waarbij alle medewerkers de kans krijgen om vooruitstrevende ideeën te verwezenlijken.

Afbeelding

Minimum Viable Product

Move4Mobile was vanaf het eerste moment betrokken bij het project. Geheel volgens de Lean Startup methode is er eerst een minimum viable product (MVP) ontwikkeld om de oplossing te valideren bij een groep early adopters. De MVP bestond uit een iPhone-app en bijbehorende webapplicatie. In de MVP-fase is er meermalen bijgestuurd op basis van feedback uit de gebruikersgroep en data uit diverse analytics-oplossingen. Hier werd de basis gelegd voor de definitieve versie van Tellow.

Real-time inzicht

Tellow is een boekhoudpakket dat de ondernemer veel administratief werk uit handen neemt. Zo krijgt de gebruiker direct een push-notificatie na het afronden van een pintransactie, met de vraag om een foto van de kassabon te maken. Ook krijgt hij real-time bericht wanneer er een factuur is betaald, of wanneer de betaaltermijn is overschreden. Met een druk op de knop kan hij dan een herinnering versturen. We namen met deze realtime transactiegegevens een voorschot op PSD2, de nieuwe betaalrichtlijnen die in september 2019 voor alle banken gaan gelden.

Foto

Automatisch boekhouden

Als de gebruiker een foto van een kassabon of factuur naar Tellow stuurt, dan leest het systeem de afbeelding via OCR, en leest vervolgens automatisch gegevens over de leverancier, het bedrag en de BTW-tarieven. De bon wordt op basis van deze informatie automatisch op de juiste grootboekrekening weggeboekt, zonder tussenkomst van de gebruiker. Aan het eind van het kwartaal staat de BTW-aangifte klaar om verstuurd te worden naar de Belastingdienst. Het automatisch boekhouden in Tellow is een combinatie van geavanceerde state-of-the-art technologie. Door gebruik te maken van REST API’s is het koppelen met diverse apps en webapplicaties, maar ook met partners heel transparant en future-proof gemaakt.

Zeker-OnLine Keurmerk

Als zevende van de ruim driehonderd boekhoudpakketten in Nederland heeft Tellow in 2018 het Zeker-OnLine Keurmerk gekregen. Dat maakt Tellow, gestart in 2016, niet alleen een van de weinige maar ook de snelste in het behalen van dit certificaat. Door de inzet van Move4Mobile voldoet Tellow aan de functionele aspecten en het beheer en de beveiliging van de technische infrastructuur. Hierdoor voldoet Tellow aan de eisen omtrent betrouwbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid die gesteld worden door dit keurmerk.

Overdracht

De afgelopen jaren heeft Move4Mobile er samen met team Tellow voor gezorgd dat Tellow een succesvolle, gebruiksvriendelijke boekhoudtool is geworden voor zzp’ers. Tellow heeft inmiddels ruim 15.000 gebruikers en wordt beoordeeld met een 9,0. We hebben vanaf het eerste uur een corporate startup begeleid richting zelfstandigheid, wat eind 2018 het geval werd. Tellow kan als nieuwe entiteit buiten de bank op eigen benen staan, en Move4Mobile heeft de ontwikkeling van het product overgedragen aan een nieuw team enthousiaste developers.

Je kunt de Tellow app downloaden via de stores: