De Timing app. Alles voor jouw (flex)werk

Op ieder moment inzicht in je planning, uren, loon en verlof. Gemakkelijker dan ooit, dat is de nieuwe app voor Timing! Flexkracht en Timing continu in contact.

Flexkracht centraal

De nieuwe Timing app ziet er niet alleen strakker uit, ook staat het volledig in het teken van intuïtief gebruik. Met de app kan de flexkracht op ieder moment zijn of haar planning, uren, verlof en natuurlijk loon inzien. Het werkt snel en gemakkelijker dan ooit. Hij is echt gemaakt voor alle doeners en aanpakkers van Nederland.

Wat wij voor Timing doen

Foto

“Move4Mobile is voor ons de juiste partner in dit hele traject van concept tot uitvoering. We zijn erg trots op de solide basis die we met deze app hebben neergelegd. Timing wil de meest gewaardeerde regisseur van flexibel werk zijn, en daarom verheugen we ons om met de professionals van Move4Mobile verder te bouwen aan de toekomst van de Timing app.”

- Stijn Bossink, product owner Timing app

Afbeelding

We bundelden de kennis en ervaring van Timing met onze uitgebreide creatieve en digitale skills. Het doel? De Timing app volledig opnieuw ontwikkelen waarbij we de focus leggen op het leveren van waarde voor de flexkracht. Drie speerpunten in onze aanpak:

  1. Een kraakheldere productvisie en strategie
  2. Goodlooking eenvoud. Bijzaken weg, gemak voorop met uniek design
  3. Stabiel en meetbaar, maar bijsturen waar nodig

1. Een kraakheldere productvisie en strategie

Eerst onze voeten in de klei! We hebben onze samenwerking afgetrapt met een kickoff op een unieke locatie. Verffabriek Royal Talens in Apeldoorn. Een belangrijke klant van Timing, waar veel flexkrachten werken.

Foto

Tijdens de gesprekken met flexkrachten kwamen we allemaal tot de conclusie: werken gaat voor een groot deel om geld verdienen, maar ook om meer. Niet als nummer behandeld worden, maar als individu. Erkenning en waardering. Zekerheid in werk en inkomen. Binnen een vertrouwde omgeving inzicht in gegevens die er toe doen. Op basis van deze specifieke gebruikerskennis en de inzichten vanuit de business en markt hebben wij een ijzersterke productvisie ontwikkeld. Een stevige conceptuele toekomstvisie als basis voor de ontwikkeling van de app.

2. Bijzaken weg en gemak voorop in uniek design

De strategische productvisie hebben we vertaald naar een uiterst overzichtelijk design. Open je de app, dan ben je direct weer op de hoogte van wat relevant is: je planning en verlof.

Er wordt gebruik gemaakt van grote, klikbare elementen met heldere tekst. Dit wordt ondersteund door heldere taal. Korte zinnen, alles in jij- vorm. Flows die je stapsgewijs uitleggen wat je moet doen.

Afbeelding

Het regelen van zaken is binnen één klik bereikbaar dankzij de bottom navigation. Centraal daarin staat doen, een opvallende actieknop die flexkrachten doorleidt naar de flows voor bijvoorbeeld uren en beschikbaarheid doorgeven, vrij vragen of contact met Timing.Deze flow heeft een donker thema en is daarmee in duidelijk contrast met de rest van de app. Zo leggen we bewust onderscheid aan in de flows waar we input van de gebruiker vragen.

Afbeelding

3. Stabiel en meetbaar

Move4Mobile beheert sinds 2017 de app van Timing, maar het was tijd voor iets nieuws. Een snelle, stabiele app die futureproof is. Dit keer zetten we de techniek volledig naar onze eigen hand en zijn we helemaal opnieuw begonnen.

Centraal staat onze eigen backend, stabiele middleware die koppelt met diverse systemen. Hier halen we alles rond verloning, planning en persoonsgegevens vandaan. Met een eigen API praten de Android- en iOS-apps zo op een consistente manier met deze backend, en sluiten we eenvoudig andere systemen aan. Zo zijn laadtijden snel, zijn we onafhankelijk van uptime van andere systemen en ontlasten we de servers van Timing.

Foto

Meetbaarheid is superbelangrijk tijdens de doorontwikkeling. Met Firebase en Google Analytics analyseren we continu het gebruikersgedrag (anoniem). Ook voeren we actief A/B-testen uit en blijven we in gesprek met gebruikeres om de app te optimaliseren. Sinds de lancering begin mei hebben we al veel data verzameld en binnen vier weken een update live gezet met verbeteringen.

Alles met een dedicated team

In een periode van vijf maanden heeft een vast team in sprints van twee weken gewerkt aan de nieuwe app. Het werk houdt niet op, ook nu zijn we nog volop in ontwikkeling.

Het team bestaat vanuit Move4Mobile uit een delivery manager, stateeg, tester, technisch analyst, backendontwikkelaar, iOS-ontwikkelaar, Android-ontwikkelaar en twee designers.

Vanuit Timing werd het traject begeleid door een product owner. Een vast aanspreekpunt die belangen afweegt en schakelt met marketing, techniek en specifieke domeinen binnen Timing.