Ontdek meer met de Travelcard app

Verbetering van de mobiliteit van Travelcard gebruikers en tegelijkertijd meer inzicht in klantdata. Twee welkome voordelen van de nieuwe Travelcard app.

Zorgeloos op reis met de nieuwe app van Travelcard

Travelcard is de specialist op het gebied van tank- en laadpassen in Europa. Travelcard optimaliseert mobiliteit met een breed scala aan diensten. Naast tanken en laden kun je de kaart ook gebruiken voor parkeren, auto wassen, onderhoud, compensatie van CO2, besparen van brandstof en reizen met het OV. Betalingen die worden gedaan met de Travelcard tankpas verlopen automatisch via de werkgever of het eigen bedrijf. Dit neemt de noodzaak van het declareren van talloze-, veelal kleine kosten weg. Wij mochten samen met Travelcard een app ontwikkelen die gebruikers altijd en overal inzicht geeft in de diensten die Travelcard te bieden heeft.

De ambitie van Travelcard

De ambitie van Travelcard was duidelijk, creëer een mobiel platform waarmee de klant de maximale waarde uit z’n Travelcard tank en/of laadpas kan halen. Een van de problemen die Travelcard ervaarde is dat veel klanten niet op de hoogte waren van de diensten waar zij gebruik van konden maken met hun pas. Daarnaast was de app niet gekoppeld aan de pas met als gevolg dat er geen connectie met de eindgebruiker kon worden gemaakt. Hierdoor ontbraken waardevolle inzichten in de klant en z’n pasgebruik.

De nieuwe app is nauwkeurig afgestemd op de behoeftes van de gebruiker met een focus op functionaliteit, gebruiksgemak en design. Om dit te realiseren diende er grote veranderingen plaats te vinden, zowel in de front-end als de back-end van het systeem.

 

Afbeelding

Design

Het designteam van Move4Mobile stond bij dit project voor twee grote uitdagingen. Allereerst was het zaak dat het design werd opgetrokken tot de huidige standaard zonder dat de herkenbare huisstijl van Travelcard verloren zou gaan. Dit hebben we gedaan door het groen van Travelcard de prominente rol te geven in het kleurenpallet en de lijn van het logo door te vertalen naar de icoontjes.

Naast de veranderingen in uitstraling hebben we het design ook intuïtief ingericht om meer gebruiksgemak te creëren. Travelcard merkte dat klanten bij het onboarden afhaken, we hebben het proces versimpeld door de gebruiker gelijk toegang te geven tot de functionaliteiten van de app. Zo krijg je eerst inzicht in de mogelijkheden die de app te bieden heeft, en bepaal je vervolgens zelf of, en wanneer je de benodigde gegevens gaat invullen.

Interactieve kaart

De integratie van de interactieve kaart bracht als uitdaging met zich mee dat de gebruiker vaak op zoek is naar een punt dat zich bevindt op de route of in de buurt van de bestemming. Met functies als ‘Dit gebied doorzoeken’ helpt de kaart, de gebruiker in zo min mogelijk tijd de juiste tank-, laad-, parkeer-, carwash- en onderhoud punten te vinden.

Om de gebruikerservaring te optimaliseren wilden we de performance verbeteren en hebben we tevens het dataverbruik weten te reduceren. Dit is ondermeer mogelijk geworden doordat er bij het ophalen van de gegevens alleen punten worden opgehaald die zich bevinden in het relevante gebied. Op deze wijze merkt de gebruiker niets van de complexiteit achter de app waarbij er verschillende databronnen en diensten moesten worden gekoppeld.

Afbeelding

Dichterbij de eindgebruiker

Waar Travelcard voorheen haar eindgebruikers niet kende, biedt de nieuwe app Travelcard de kans om rechtstreeks in contact te komen met eindgebruikers. Op dit moment zit er vaak een leasemaatschappij of wagenparkbeheerder tussen, waardoor het voor Travelcard niet duidelijk is wie er gebruikmaakt van de pas en welke diensten zij gebruiken.

Daarnaast geeft de nieuwe app Travelcard meer inzicht in het gebruikersgedrag. Een waardevol aspect dat mogelijkheden biedt voor verdere data gedreven optimalisatie van het product.

Afbeelding

Download de app

Ben je in het bezit van een Travelcard pas of tag? Download de Travelcard app via de stores om te ontdekken wat je kan met jouw pas en welke mogelijkheden er nog meer zijn.