WILDLANDS

De WILDLANDS app als kompas bij je expeditie

Een wereldexpeditie maken in één dag. Dat kan in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Je reist door de jungle, de savanne en het poolgebied, staat oog in oog met wilde dieren en beleeft spannende avonturen. Dit unieke themapark is maar liefst 22 hectare groot. Een handige gids is dus geen overbodige luxe! WILDLANDS vroeg Move4Mobile deze gids te maken, in de vorm van een handige app.

De vraag van WILDLANDS

Maak een app voor de bezoekers van WILDLANDS die qua design en beleving volledig bij het park aansluit. Een app die de bezoeker al vóór zijn bezoek kan gebruiken, maar die ook als gids kan dienen tijdens zijn bezoek. Een app vol informatie over de verschillende dieren, belevenissen en het laatste nieuws.

De oplossing van Move4Mobile

Move4Mobile ontwikkelde zowel een iOS als een Android app voor WILDLANDS. Daarnaast zorgden we voor een koppeling met de WILDLANDS website, zodat de content die voor de website gegenereerd wordt, ook beschikbaar komt in de app. En we adviseerden over de juiste inzet van notificaties aan bezoekers. 
 
Bij het ontwikkelen van de apps had het design een belangrijke rol. In nauwe samenwerking met WILDLANDS maakten wij het design. WILDLANDS wilde dat de app dezelfde beleving gaf als het park en dat is gelukt. Bezoekers van WILDLANDS gaan op expeditie in het park: ze gaan op safari in de savanne, maken een boottocht door de jungle of 
reizen op en onder het poolijs. De app is hierbij een handige tool: er zit een avonturenkompas in, een interactieve kaart en enorm veel achtergrondinformatie over de dieren in het park.
 
Ook praktische informatie zoals openingstijden, de locatie van toiletten, kluisjes en EHBO-posten ontbreekt niet. Omdat de app location aware is, wordt de informatie in de app afgestemd op de locatie van de bezoeker én op het tijdstip waarop de app wordt gebruikt. Zo krijgt de bezoeker altijd de meest relevante informatie.
Foto
Afbeelding

Het resultaat

Het resultaat is een prachtige app. Er is heel bewust voor gekozen een native app te maken, zodat we optimaal gebruik konden maken van de technische mogelijkheden. Dit heeft een heel verfijnde applicatie opgeleverd met bijzondere menu-overgangen, subtiele animaties en bijzondere features. Zo zit er een Easter Egg in de app verstopt...

Ook is de app zo gemaakt dat hij offline gebruikt kan worden. Bij de eerste keer opstarten wordt alle informatie opgehaald. Zo hoeft de gebruiker zich bij zijn bezoek aan Wildlands geen zorgen te maken over zijn wifi-verbinding: hij heeft alle benodigde informatie altijd bij de hand. 

De app wordt bijzonder goed ontvangen door de bezoekers van WILDLANDS en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren in de app stores. Het aantal gebruikers blijft groeien; alleen de Android versie is al ruim 50.000 keer gedownload!

 
Afbeelding

Highlights van het WILDLANDS project

Opvallend aan dit project was de enorm strakke deadline. Wij kregen in januari het verzoek de app te bouwen, en het park opende op 25 maart. Op die dag moesten de apps natuurlijk live zijn. Geen speling mogelijk! Spannend, maar tegelijkertijd erg leuk om nauw betrokken te zijn bij het traject voorafgaand aan de opening van het park. Omdat er nog enorm veel te gedaan moest worden op het park zelf, hebben wij de ontwikkeling van de apps helemaal onder onze hoede genomen. En we haalden de deadline! Toen het park door Koning Willem-Alexander werd geopend, stonden de apps te schitteren in de appstores. 

Een andere highlight van dit project is het design. De app straalt echt het WILDLANDS gevoel uit. Daarnaast is er de interactieve kaart waarop je eigen locatie wordt weergegeven. Dit was technisch een flinke uitdaging. Ruim voor de opening liepen onze ontwikkelaars regelmatig door het park met GPS-meters!

Toekomstplannen

De ontwikkelingen van WILDLANDS staan niet stil. Het park blijft zich ontwikkelen en dat geldt ook voor de apps. Zo is er inmiddels een Duitse versie van de app en zijn we continu in gesprek met WILDLANDS over nieuwe functionaliteiten. Houd onze website (of die van WILDLANDS) in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen!

Je kunt de WILDLANDS app downloaden via de stores:

Frankwin van Beers
UITGELICHT

‘De gedrevenheid en praktische manier van werken heeft ervoor gezorgd dat we bij de opening van ons park over een schitterende app konden beschikken’

‘In de tijd waarin nog zo onvoorstelbaar veel gebeuren moest, heeft Move4Mobile ons verrast met de prettige en goede samenwerking tijdens de realisatie.’

Frankwin van Beers
Algemeen Directeur WILDLANDS