De interactieve voetbalmuur krijgt kinderen en volwassenen in beweging

Kinderen spelen steeds minder buiten, tieners lijken vastgesmolten aan hun smartphone en ook volwassenen bewegen te weinig. Yalp wil iedereen in beweging brengen en ontwikkelt daarom vernieuwende speloplossingen. Denk aan een outdoor DJ-tafel, een bootcamppark, freeruntoestellen of een interactieve voetbalmuur. En voor die voetbalmuur schakelden ze de hulp van Move4Mobile in.

De vraag van Yalp

Met de Sutu interactieve voetbalmuur maakt Yalp voetbal aantrekkelijk voor kinderen die liever met hun tablet spelen dan lekker buiten. De Yalp Sutu is een muur met lichtgevende vlakken die registreren of ze geraakt worden én hoe hard het schot was. Een leuk spel voor kinderen en volwassenen, die met één druk op de knop tussen verschillende spelvormen kunnen kiezen. Door levelopbouw en een sterk competitie-element blijft het spannend. En om dat competitie-element nog te versterken, vroeg Yalp aan Move4Mobile om een speciale competitie-app te ontwikkelen.

Onze oplossing

Move4Mobile ontwikkelde op verzoek van Yalp een app met behulp van Ionic. Met dit cross-platform framework, dat webtechnologie inzet voor single-sourcing, kun je eenvoudig apps ontwikkelen voor zowel iOS, Android en Windows 10 Mobile. We realiseerden vervolgens een maatwerk-koppeling binnen het Ionic platform om een verbinding te maken met de backend van Yalp. Zo sluit de app goed aan op hun bestaande infrastructuur. 
 

De app voegt een competitie-element toe aan de Sutu voetbalmuur. Spelers kunnen strijden tegen mensen over de hele wereld of juist in een groep vrienden. Via de app kun je je persoonlijke prestaties bekijken, maar ook internationale rankings en competities per muur of wereldwijd. Zo maakt de app spelen met de Yalp Sutu nog leuker en verslavender. Iedereen van die bank af! 

Het resultaat

De klanten van Yalp (waaronder CenterParcs) zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die de app biedt. Zo staan er in de zomer allerlei competities gepland die via de app zullen worden uitgevochten.

Ook Yalp zelf is erg blij met het eindresultaat en de eerste resultaten smaken zeker naar meer.  Het was voor Yalp de eerste app die zij inzetten als aanvulling op hun spellen en op dit moment wordt er gekeken naar mogelijke nieuwe functionaliteiten. Yalp verwacht in de toekomst vaker apps in te gaan zetten als verlengstuk van hun interactieve producten.

Highlights van het Yalp project

Yalp maakt prachtige producten vanuit een idealistische gedachte. Het is een voorrecht om daaraan bij te kunnen dragen. De naadloze samenwerking tussen de teams van Yalp en Move4Mobile heeft geleid tot een sterke synergie. Het project was voor ons een schoolvoorbeeld van hoe twee partijen vanuit hun eigen domeinkennis samen het maximale uit hun ideeën kunnen halen.

Je kunt de Yalp app downloaden via de stores:

UITGELICHT

‘Move4Mobile is een ervaren, betrokken en gemotiveerde partij, die erg goed meedenkt met het doel van onze app: veel blije gebruikers.’

‘Move4Mobile kwam vanuit hun ervaring ook met suggesties die we hebben overgenomen in het ontwerp. Het resultaat is een professionele app, die fijn is in gebruik. We hebben echt als 1 team gewerkt. Niet voor niets willen we ook voor het vervolg weer met Move4Mobile samenwerken aan innovaties in buitenspelen.’

Rob Tuitert
Product Designer Yalp