4 november 2021, door Robert Kosse

Je mensen waarderen voor wat ze elke dag voor je doen en dit ook laten blijken. Dat doe je niet alleen tijdens de kerstborrel. En al helemaal niet met alleen een kerstpakket. Tenminste, dat was de conclusie die we 8 jaar geleden trokken, toen Move4Mobile zijn eerste kerst vierde en we een kerstpakket (lees: een standaard doos vol troep) uitdeelden. Dat kon beter!

Ons motto vanaf dat moment: Áls we iets doen dan moet het goed. Een écht gaaf cadeau, waarmee we onze mensen willen bedanken voor hun inzet en harde werk. Maar vaak is het krijgen van een tof cadeau en het blije gevoel dat het opwekt van korte duur, dus we hadden de uitdaging om iets te doen wat veel langer blijft, waar iedereen jaren later nog met plezier aan terugdenkt. Het moest een beleving zijn, een reis die je maakt en waardoor je geïnspireerd raakt. Waar je met collega’s dat echte teamgevoel weet te creëren en wat ervoor zorgt dat je de volgende keer nog meer voor elkaar over hebt.

Waarom Ibiza?

Dit jaar stond (opnieuw) Ibiza op het programma. Waarom Ibiza? Simpel, je hebt er alles, het is er prachtig, en met het vliegtuig ben je er zo; binnen drie uur ben je er even helemaal uit. En dat was precies de bedoeling. Op 9 september was het zover en stapten we met zo’n 60 collega’s in het vliegtuig om 4 dagen op Ibiza door te brengen.

“Tranquilo? Niet echt ons ding” 

Afbeelding

Het hele eiland uitgespeeld

Ibiza klinkt als een pret-uitje, en dat was het ook. Maar we hebben óók moeten afzien; in het kader van teambuilding hadden we een nogal vol programma met ook veel uitdagende activiteiten. Een zeilboot, fliteboards, seabobs en flyboarden, we hebben het allemaal gedaan. Net als het springen van een 10 meter hoge rots, het hele eiland rondrijden in jeeps, mountainbiken, hiken en yoga. Tranquilo? Niet echt ons ding.

Niets zo permanent als een herinnering

Bij terugkomst in Zwolle bleek hoe waardevol een reis als deze kan zijn. Hoe je elkaar leert kennen op een manier die je op kantoor nooit zou ontdekken, laat staan in de thuiswerksituatie die we de afgelopen tijd hebben gekend. Je zag dat de nieuwe mensen die in de Corona periode bij ons zijn komen werken hun plek vonden in de groep. Er werden nieuwe vriendschappen gecreëerd en er werd een basis gelegd voor een nog sterker team.