Systeemintegratie

Elke mobiele applicatie heeft een goede backend nodig, waarin alle systemen geïntegreerd zijn. Die maken wij. Wij zorgen voor een veilige koppeling met je bestaande systemen en de benodigde data.

Veilige koppeling aan andere ICT-systemen

Bij het ontwikkelen van software krijg je te maken met data. Je wilt data tonen, of je wilt data verzamelen; het moet ergens vandaan komen, of het moet ergens naartoe. Daarvoor is een veilige koppeling met andere ICT-systemen nodig. De meeste bedrijven hebben al verschillende systemen, van zichzelf of van derden, waarin ze data vastleggen en waarmee ze hun bedrijfsprocessen aansturen. Denk aan CMS-, CRM- en ERP-systemen. Voor een goed werkende mobiele oplossing moeten deze systemen aan elkaar gekoppeld worden. Dat noemen we systeemintegratie.

De architectuur van jouw oplossing

Welke systemen gekoppeld moeten worden om jouw oplossing goed te laten werken, leggen we vast in de systeemarchitectuur. We kijken daarbij naar beschikbaarheid, betrouwbaarheid en snelheid, maar ook naar jouw groeiplannen, zodat de oplossing toekomstbestendig is. En natuurlijk naar de veiligheid. Zowel je systemen als je data moeten goed beschermd worden. Daar waar het afschermen van data een cruciaal onderdeel van de oplossing is (denk aan betaaltransacties of het opslaan van persoonlijk data), schakelen wij soms een specialistische derde partij in om de veiligheid van je data te borgen.

Wat maakt systeemintegratie zo complex?

Systeemintegratie wordt soms onderschat, maar de manier waarop de verschillende systemen geïntegreerd worden bepaalt de veiligheid, snelheid, beschikbaarheid, betrouwbaarheid en capaciteit van je oplossing. Daarom kijken we bij het integreren van systemen naar een groot aantal factoren: 

• Welke systemen zijn aanwezig en moeten gekoppeld worden?
• Voldoet de performance van de systemen?
• Welke interfaces zijn beschikbaar?
• Is het een cloudgebaseerd systeem?
• Moet de data nog verrijkt worden? 
• Waar wordt de data opgeslagen en getoond?
• Welke veiligheidsmaatregelen zijn nodig?

De juiste mensen met elkaar laten praten

Over al deze punten moet goed nagedacht worden. We zorgen ervoor dat de juiste mensen hier met elkaar over praten. Maar het belangrijkste om te weten is dat wij in principe met elk systeem een koppeling kunnen maken. Zelfs als je systeem al wat ouder is.

Afbeelding

Meer expertise

Naast het veilig integreren van alle systemen, helpen wij je ook graag bij: strategiedesignontwikkelensupport & beheer​.